De când am văzut studiul m-am gândit să scriu despre asta. Mi se pare esențial să știi ce cumperi, ce alegi din magazine, atunci când îți pasă de sănătatea ta. De câțiva ani sunt foarte atentă la alimentație, prefer să mor de poftă decât să mănânc plastic și pesticide.
La capitolul legume și fructe mi se pare cel mai mare pericol pentru că ai impresia că mănânci sănătos, că-și faci plinul de vitamine dintr-o caserolă de căpșune , un măr și câteva boabe de struguri în mijlocul iernii. Este o falsă impresie. Una e să știi că-ți satisfaci o nebunie cu sute de calorii și zeci de coloranți, pentru că n-ai rezistat, alta e să consumi ceva complet nesănătos având impresia că faci tocmai invers.
Topul celor mai nocive fructe și legume e făcut de Enviromental Working Group (EWG) și confirmat și de Autoritatea Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor din România.
FRUCTELE ȘI LEGUMELE CARE CONȚIN CELE MAI MULTE PESTICIDE
1. Căpşune – Sunt primele pe listă în acest top. Cele care se găsesc în magazine conţin cea mai mare cantitate de pesticide. Potrivit EWG, 98% din mostrele de căpşune examinate CONȚIN PESTICIDE. Deci… aproape toate. Peste 40% dintre acestea conţin chiar şi 10 sau mai multe pesticide, unele dintre ele prezentând urme de 17 tipuri de pesticide.
2. Mere – Nu cele din beciul bunicilor sau cele pe care vi le cumpărați de pe marginea drumului atunci când plecați la mare sau la munte. Cele din supermarketuri. Nici eu n-aș fi crezut, dar sunt printre cele mai periculoase. În 98% dintre cazuri conțin cel puțin un tip de pesticide.