VIAȚA NU ESTE O URGENȚĂ

Viata nu e o urgenta

VIAȚA NU ESTE O URGENȚĂ

,, Ne petrecem viața pe o bandă de mare viteză și adesea și totuși ni se pare că nu suntem  destul de rapizi. Dacă vrei să ai cu adevărat succesc, trebuie să știi când să te oprești. Altminteri cursa nu se termină niciodată și efectele sunt frustrarea și dezamăgirea. Ni se pare că VOM PIERDE TROFEUL dacă luăm piciorul de pe accelerație, dar asta nu e decât o teamă autoindusă, care ne împiedică să fim credincioși nouă înșine.

Pentru ca starea de urgență să înceteze, trebuie să ne dezvățăm de ideea că MAI MULT ÎNSEAMNĂ MAI BINE, MAI RAPID ÎNSEAMNĂ MAI INTELIGENT, ȘI GRABA ÎNSEAMNĂ IMPORTANȚĂ.

Atâta vreme cât continuăm să credem că mai mult înseamnă mai bine, nu vom fi niciodată împliniți: după ce am realizat ceva, ne vom repezi spre altceva… Observați în ce zone din viața voastră vă imaginați că mai mult înseamnă mai bine. A renunța la această idee, nu înseamnă că nu vreți mai mult de la viață; înseamnă doar să prețuiți ceea ce aveți deja și înseamnă că fericirea voastră nu stă în a obține, a poseda sau a avea mai mult.

TRĂIM ÎNTR-O LUME ÎN CARE DOMINĂ MENTALITATEA VITEZEI. Suntem frustrați de computerele noastre pentru că le ia câteva clipe să salveze informații valoroase, ne înfuriem când suntem blocați cu mașina în trafic și mâncăm ceva care se cheamă fast-food… Deși viteza este utila, o viață trăită pe fugă este plină de STRES, ANXIETATE ȘI INDIGESTIE.

Îmi place motoul ÎNCET ÎNSEAMNĂ SFÂNT, CARE ÎMI REAMINTEȘTE SĂ ÎNCETINESC, SĂ MĂ OPRESC SĂ MIROS TRANDAFIRII ȘI SĂ MĂ BUCUR DE PREZENT.

VIAȚA TRĂITĂ ÎN GOANĂ NE FACE SĂ UITĂM CEEA CE ESTE CU ADEVĂRAT IMPORTANT. Dintr-o dată, totul pare să poarte eticheta “URGENT”, iar viața noastră devine o mare criză pe care trebuie să o stăpânim. Deși rezolvarea unei crize ne poate da sentimentul că am realizat ceva, a trece dintr-o criză în alta te poate distruge. Singurul mod de a contracara acest obicei al urgenței este să ne concentrăm asupra lucrurilor cu adevărat importante. Pentru asta e nevoie să ni le reamintim mereu.

Scrieți-vă undeva cele mai importante cinci idealuri ale voaste și purtați-le cu voi peste tot. Eu am în portofel o fotografie a Veronicăi și un cartonaș cu cuvintele IUBIRE, OAMENI, FIINȚE, BUCURIE ȘI SUCCES.

SUCCESUL E O CĂLĂTORIE, NU O DESTINAȚIE. De-a lungul drumului, unul dintre criteriile cheie este bucuria.

Trecem prin viața ca SOLDAȚII LA ATAC și adesea e necesară o criză serioasă pentru a ne descoperi adevăratele priorități.

PENTRU CE V-AR PLĂCEA SĂ-ȘI AMINTEASCĂ LUMEA DE VOI?

SURSĂ: Succesul e o stare de spirit, Ben Renshaw

No Comments

Post A Comment