VIAȚA E AZI, ACUM, AICI. CUM SĂ TRĂIM ÎN PREZENT?

Cum sa traiesti in prezent

VIAȚA E AZI, ACUM, AICI. CUM SĂ TRĂIM ÎN PREZENT?

Când privești din afară, viața pare așa… o punte între trecut și viitor. De cele mai multe ori ne trăim viețile așteptând… Așteptăm weekendul, așteptăm vara, așteptăm vacanțele, așteptăm serile, așteptăm luna viitoare, așteptăm ziua de mâine!

Ne facem planuri, ne proiectăm viața peste săptămâni, luni, ani. Până la un punct e normal să speri, să visezi, să planifici. Știu, și eu sunt adepta planurilor, dar tot ceea ce contează cu adevărat e ziua de astazi. Nimeni și nimic nu-ți oferă garanția viitorului.

Cred că cei mai câștigați oameni sunt cei care trăiesc în prezent. Cei care trăiesc, ASTĂZI, ACUM, AICI, cu mintea, cu sufletul, cu corpul. Cei care simt clipa.

Când nu așteptăm, ne întoarcem în trecut și analizăm. Cu nostalgie sau cu regret. Comparăm iubiți, experiențe, oameni, acțiuni. Ne judecăm pentru ce-am făcut, pentru ce n-a ieșit, pentru ce puteam face mai bine. Ne sabotăm cu grație prezentul cosumând ceva ce e deja consumat. Învățați-vă lecțiile și mergeți mai departe…

Oare cât o să regretăm peste ani toate zilele astea pe care le-am trăit, levind prin viață, aștepând…

CUM SĂ TRĂIEȘTI ÎN PREZENT?

Trăiești cu adevărat doar atunci când mintea ta este acolo unde ești și tu! Când simți, când te bucuri, atingi, iubești, prețuiești, respiri, privești, când plângi, când speri, când esti dezamăgit…

E un exercițiu greu! O să vedeți ce gălăgie e de fapt în mintea noastră și cât de departe sunt gândurile de corpul nostru, de inima noastră. Ne facem tot felul de griji pentru ce-a fost sau pentru ce urmează.

Suntem tentați să ne agățăm fericirea de “atunci când”. Când o să câștig mai bine, o să fiu fericit! Când o să plec de la job, o să-mi fie mai bine! Când o să avem un copil, o să fie minunat, etc.. Când o să, când o să…

Când o să… e azi, e acum!

Renunțați la tot ce nu e important! Renunțați la șabloane, la frici, la prejudecăți, la reguli, la autocontrolul care vă transformă în roboți! Renunțați să mai trăiți virtual!

Exact asta ne lipsește nouă! Viața trăită AZI, AICI, ACUM!

1Comment
  • Mircea Alexandru
    Posted at 17:02h, 18 December Reply

    Adevarat,asta e filozofia vietii…cati o traim, asta e alta poveste….imbratisari,pentru moment,virtuale!

Post A Comment