UNIȚI URÂM

Protestele impart Romania in doua

UNIȚI URÂM

#unițiurâm! Cam asta e concluzia mea după toate zilele astea grele.

Ne place să aruncăm cu pietre, să vărsăm venin, să împroșcăm unii în ceilalți cu vorbe otrăvite. Uităm că am fost colegi, că am fost prieteni, că suntem oameni! N-avem aceeași părere, suntem dușmani și punct. Nu există cale de mijloc.

Ne dorim să fim respectați, scandăm pe o singură voce pentru democrație, pentru libertate, pentru lege, dar uităm să fim corecți și decenți, să respectăm noi la rândul nostru. Nu contează că avem sau nu dreptate, fiecare își susține propriul adevăr până-n pânzele albe. Când nu reușim cu vorbe bune scoateam arsenalul greu! Ce contează că peste o zi, cinci, o lună s-ar putea să ne fie rușine de noi. Să câștigăm bătalia de azi e tot ce contează.

Fără educație suntem ca și morți, spunea o prietenă astăzi pe facebook. Suntem! Și nicio ordonanță abrogată, niciun ministru schimbat, niciun guvern dat jos nu ne mai salvează.

Democrația n-a fost și n-o să fie niciodată  despre adevărul absolut, despre etichete. Atunci când o să înțelegem că suntem diferiți ca oameni, ca educație, ca nivel de trai, că avem păreri și viziuni la fel de diferite fără să greșim nici unii nici ceilalți, atunci când n-o să ne mai împărțim “în tineri frumoși și liberi” și “bătrâni fără dinți”, abia atunci o să ne fie ceva mai bine.

Nu, dragii mei, România frumoasă n-a fost în Piața Victoriei zilele astea. România “frumoasă” e aici pe facebook în fiecare zi. Aici e real country! Aici ne dăm arama pe față, aici arătăm cum suntem noi ca oameni. Dezamăgitor…

 Uniți…ne urâm!

4 Comments
 • Sergiu Tenter
  Posted at 20:11h, 07 February Reply

  Buna seara Lorena,
  Dupa cum ai observat se merge azi doar pe interes,
  In rest nu intereseaza altceva,Pacat,

 • Sergiu Tenter
  Posted at 20:14h, 07 February Reply

  E doar interes Lorena.
  se uita de prietenii si de toate celelalte.

 • Brândusa Jianu
  Posted at 12:10h, 09 February Reply

  Un adevar profund şi mai mult decât dureros. Suntem o naţie în agonie şi doar ura ne este sentiment comun…destructiv. Totuşi, nu putem renunţa la speranţa că raţiunea va scoate din oameni alte sentimente: toleranţa, acceptarea că şi cel de langă noi are dreptul la propria opinie, iubirea semenilor nostri şi iubirea propriei ţări.

  • Lorena Burlacu
   Posted at 14:20h, 09 February Reply

   Multumesc pentru mesaj! Sper sa-l citeasca cat mai multi!

Post A Comment