Totul pentru un copil

Totul pentru un copil

Totul pentru un copil

Prea puțini medici specialiști pe probleme de infertilitate, la fel de puține centre de fertilizare in vitro și niciun sprijin din partea statului român. Era ideea de la care porneam în 2010 o campanie pentru Observatorul Antenei 1 pe acest subiect. Au trecut 6 ani de atunci și nu s-a schimbat mai nimic. Medicii spun că una din trei femei de peste 35 de ani nu poate rămâne însărcinată. Statistici oficiale nu existau nici în 2010, nu există nici acum pentru că nu interesează pe nimeni. Aceste cupluri își trăiesc dramele în umbră!

S-au gândit alții la noi! Unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în fertilizarea in vitro a venit în România și deschis o clinică la București. Doctorul Konstantinos Pantos are peste 40 de mii de copii în 35 de țări. La cât mai mulți, domnule doctor și în România!

“E dificil să-i spui unui cuplu că singura şansă de a avea un copil este fertilizarea in vitro. Cu atât mai greu este atunci când le spui oamenilor că trebuie să meargă în Grecia pentru asta. Este un mare disconfort. Sunt familii care nu au ieşit niciodată din ţară, care nu au avut niciodată paşaport.” – Andreas Vythoulkas, specialist clinica Genesys Athens.

Eu am înțeles cât de dureroase sunt aceste cazuri în 2010. Am cunoscut femei care s-au luptat cu sistemul ani întregi în speranța că vor avea un copil. Unele au reușit, altele nu! Vă invit să le vedeți poveștile.

N-o să uit niciodată, dar niciodată povestea Ileanei. Îmi amintesc cum o redacție întregă urmărea în fața televizorului împietrită de durere materialul de mai jos. După ani de încercări, a rămas însărcinată și atunci când era cea mai fericită femeie din lume a fost învinsă de un sistem de sănătate bolnav. Copilul ei a ars în incendiul de la maternitatea Giulești. Simt încă prea multă furie, prea multă durere ca să mai scriu ceva…

Vreau să-mi rămână în minte cazurile fericite! Povestea Ioanei e una cu happy end. I-a găsit pe acei medici care fac minuni și după patru ani de încercări a reușit! Așa arată fericirea!

No Comments

Post A Comment