TOP 5 GREȘELI DE ÎNGRIJIRE A PIELII

Top 5 greseli ingrijirea pielii

TOP 5 GREȘELI DE ÎNGRIJIRE A PIELII

Cred că am bifat și eu cam jumătate din lista asta, important este să corectăm ceea ce facem greșit. Viviana Iordache, Medic Specialist Dermatolog ne dă câteva ponturi importante. Țineți cont de ele în viitor.

1.EXPUNEREA EXCESIVĂ LA ULTRAVIOLETE

Fie că vorbim despre soare sau solar. Creșterea riscurilor de a face cancer de piele și fotoîmbătrânirea au fost îndelung studiate și dovedite științific. Bronzul ne costă enorm chiar dacă ne facem că nu înțelegem. Pe de-o parte apar ALUNIȚE urâte și uneori periculoase, pe de alta RIDURI ȘI PETE.

Combaterea efectelor expunerii la soare trebuie începută devreme, înainte de instalarea problemelor. Tratamente cu laser, vitaminizări, creme fotoprotectoare, toate ne pot ajuta să limitam apariția diverselor probleme enumerate anterior.

2.EXPUNEREA EXCESIVĂ LA ABUR

Adică, tratamente cosmetice prea frecvente sau, și mai rău, saune, băi fierbinți. În ceea ce privește fața ne vom trezi cu VINIȘOARE SPARTE pe lângă nas și pe nas, iar la cei predispuși cu o CUPEROZĂ în toată regula. Tratamentele pentru aceste probeleme sunt lungi, uneori neplăcute cu rezultate diferite de la caz la caz. În ceea ce privește corpul, pot să apară vinișoare sparte sau mai rău, pierderi însemnate de ioni – anemie, spasmofilie, deshidratări, depresie. Dacă pe picioare putem folosi laserul, tulburările metabolice sunt mai greu de diagnosticat, de descoperit.

3.FOLOSIREA EXCESIVĂ A PRODUSELOR COSMETICE

Expunerea excesivă la produse cosmetice sau schimbarea lor haotică în funcție de reclama de pe etichetă: împotriva ridurilor fine, peste 40 de ani, etc. La fel de greșit este să folosești produce cosmetice doar pentru că le folosește și altcineva și e mulțumit de rezultate. Cosmeticele ținute pe față ore multe în caldură sau praf sau nedemachierea corectă au ca rezultat iritații și pori măriți. Sfatul medicului este esențial dacă aveți astfel de probleme, altfel, în timp, se poate ajunge chiar la intoleranță cosmetică.

4.AMÂNAREA TRATAMENTELOR INJECTABILE LA APARIȚIA PRIMELOR RIDURI

Sunt multe motive pentru care femeile apelează la astfel de tratamente destul de târziu: sunt prea tânără; mi-e frică să nu-mi cadă fața sau să devin dependentă;

Uneori avem diferite zone musculare mai puternice (între sprâncene, la coada ochiului, la colțul gurii, etc.). Acestea pliază pielea prea tare și cutele apar mai devreme decât pe restul feței. Aceste riduri strică armonia feței, dau un aspect de… supărat, trist sau obosit. Miturile au fost de multă vreme demontate de realitatea științifică (deja sunt pacienți care au făcut acum 50 de ani tratamente cu botox în doze mari pentru probleme medicale și fața le arată bine), dar probabil că ne mai trebuie încă 50 de ani ca să înțelegem cu toții. Cu cât le tratăm mai devreme vom pastra mai bine armonia feței , vom preveni noile cute, vom avea nevoie de doze mici pentru rezultate spectaculoase. Asta nu înseamnă că trebuie să apelezi la astfel de tratamente atunci când nu ai nevoie, sau de la vârste foarte fragede.

5.APELAREA LA TRATAMENTE MEDICALE ÎN CABINETELE DE COSMETICĂ SAU ALEGEREA MEDICULUI LA ÎNTÂMPLARE DIN CRITERII DE COMODITATE

E riscant să alegi să-ți faci tratamente medicale în cabinetele de la colțul străzii. De la igienă și până la priceperea medicului care se ocupă de tine, sunt o serie de întrebări. De obicei prețul e cel care atrage. Dar dacă punem pe hârtie faptul că acel tratament poate să fie incomplet, rezultatele se văd mai puțin timp decât ar trebui, sau chiar mai grav, ne trezim cu riscuri date de substanțe dubios alese sau plasate greșit vom vedea că nu este nicio afacere.
Toate știm că ulciorul nu merge de multe ori la apă, dar fiecare speră că nu se va sparge la ea.

Viviana Iordache, mulțumesc!

No Comments

Post A Comment