Testez un șampon împotriva căderii părului

Sampon impotriva caderii parului

Testez un șampon împotriva căderii părului

Primesc săptămânal întrebări legate de părul meu: cum fac să arate atât de bine? Recunosc, pe de-o parte le mulțumesc părinților, pe de alta, ține strict de îngrijire. Am mai scris un material pe tema asta, găsiți și acolo multe dintre produsele sau trucurile pe care le folosesc. Am recunoscut că nu-s fidelă anumitor firme, schimb măștile, schimb șamponul, testez ce mi se pare calitativ și apoi rămân la produsul acela până când descopăr altceva mai bun.

Sampon impotriva caderii parului

Esențial e să vă cunoașteți tipul de păr, să încercați mai multe produse și apoi să alegeți. La mine așa funcționează. Pentru prima dată încerc un produs împotriva căderii părului. De când lucrez în fiecare zi, cu excepția weekendului, trebuie să recunosc că-l agasez și mai tare. E spălat și coafat în fiecare zi. Plus tapatul. Din punctul meu de vedere este cea mai traumatizantă operațiune pentru firul de păr: în rupe, îl smulge din rădăcină, etc.

Nu mă trimiteți la măștile cu ou, ulei de măsline și alte combinații. Nu sunt împotriva lor, le folosesc lunar, pentru strălucire, hidratare, dar, sincer, nu cred că pot face minuni la capitolul regenerare.

Bunnn…  șamponul împotriva căderii părului arată așa! E produs în Grecia, e apărut pe piață de vreo 10 ani. Nu e special pentru femei, deci îl pot folosi și domnii care au probleme cu căderea părului.

Sampon impotriva caderii parului

 

Se găsește în mai multe variante: pentru păr gras, uscat și normal. Eu l-am luat pe cel pentru păr normal. E testat dermatologic, ceea ce mă interesează în primul rând și nu conține parabeni și alte minunății. La capitolul ingrediente, când alegeți un șampon împotriva căderii părului, e obligatoriu să conțină să biotină și vitamina PP.

Biotina, numită și vitamina frumuseții, ajută la menținerea firului de păr sănătos, la îngroșarea lui și previne despicarea, iar vitamina PP îmbunătățește funcția foliculului și întărește firului de păr.” Dr. Panagiotis Vogiatzis, dermatolog

Aici le-am regăsit în cantități bune pentru un șampon. Plus OLIGOPEPTIDELE care ajută la prelungirea perioadei de dezvoltare a firului de păr și  OLIGOELEMENTE de Bronz, Magneziu, Zinc.

“Celulele din foliculul de păr sunt dependente de zinc. Pe lângă șampoanele speciale, de multe ori se recomandă acest mineral ca supliment alimentar. Iar magneziul este esențial. E considerat al patrulea cel mai important mineral din organism, fiind un element de reglare naturală a sistemului nervos. Se știe că stresul are un impact direct asupra calității părului.” – Dr. Panagiotis Vogiatzis, dermatolog

Șamponul l-am comandat aici și costă 75 de lei. Pentru cine are probleme serioase cu căderea părului, mi-a atras atenția și un ser. Se folosește de 2, 3 ori pe săptămână, 10, 15 picături și se masează ușor pielea capului. Din fericire, deocamdată n-am nevoie de el. Dar poate vă ajută!

Statistic vorbind, știu că sunt foarte multe femei și foarte mulți bărbați care se plâng de căderea părului.  În ultimii ani, cam 7 din 10 persoane au această problemă, majoritatea trecute de 35 de ani. Cauzele sunt diverse, am scris și despre asta pe blog. Pe lângă produsele speciale pe care le folosiți, eu zic că e important să mergeți și la medic… din timp! Alopecia e foarte greu de tratat, mai ales în cazul femeilor. Bărbații, să spunem, apelează mult mai ușor, comparativ cu noi, la implantul de păr!

Să vă fie de folos!

No Comments

Post A Comment