TE-A ARS SOARELE? 5 METODE SĂ SCAPI RAPID DE DURERI

Arsurile solare

TE-A ARS SOARELE? 5 METODE SĂ SCAPI RAPID DE DURERI

Câți dintre voi sunteți la mare și câți ați exegerat cu soarele? Pe vremea asta și să vrei să te protejezi și nu prea ai acum!

La capitolul protecție solară, creme de protecție, știu, toți stăm bine cu teoria, cu practica e mai greu. Am pățit-o și eu în urmă cu câțiva ani și n-am știut ce să fac, deși am folosit cremă de protecție. Durerile provocate de arsurile solare sunt insuporabile.

Am rugat-o pe Viviana Iordache, medic dermatolog să ne dea câteva sfaturi!

CE FACEM ÎN CAZUL ARSURILOR SOLARE?

 

1. EVITAȚI SOARELE

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să EVITAȚI SOARELE. Cu fiecare minut în plus de expunere vă agravați situația.

2. FOLOSIȚI COMPRESELE CU APĂ RECE, DAR NU CU GHEAȚĂ

În al dolea rând, reducerea temperaturii locale, COMPRESE CU APĂ RECE , DAR NU CU GHEAȚĂ. Mare atenție! Deci, apă rece spre temperatura corpului, minim 15 grade.

 3. ALCOOLUL

  Oricât de ciudat ar părea, SPIRTUL oprește nivelul de arsură!

4. FOLOSIȚI CREMĂ FOARTE HIDRATANTĂ

Poate să fie o cremă specială din farmacie, CREMĂ ÎMPOTRIVA ARSURILOR SOLARE sau acel tip de LOȚIUNI DUPĂ PLAJĂ. Indiferent de numele firmei producătoare, ideea este să fie o cremă antiinnflamatorie, foarte densă, foarte bogată în grăsimi.

5. FOLOSIM SAU NU IAURTUL? 

Dacă nu avem ALCOOL sau cremă specială, IAURTUL POATE SĂ AJUTE PE MOMENT. Dacă arsura este foarte puternică, gravă, și apar acele bășicuțe, iaurtul nu ne mai folosește la nimic.

ALERGIILE SOLARE

 

Frecvente în această perioadă sunt și ALERGIILE SOLARE! Cum faceți diferența dintre ARSURILE SOLARE ȘI ALERGIILE SOLARE?

“Alergia solară apare de regulă la începutul expunerii la soare, deci în primele zile de plajă. Se manifestă prin niște leziuni pruriginoase.”

“Diferența dintre alergia solară și arsura solară este destul de ușoară pentru că în cazul alergiei te mănâncă pielea, arată ca o iritație, iar în cazul arsurilor solare te ustură pielea. Alergia apare pe anumite zone, nu numai pe cele expuse, pe când arsura solară apare strict pe zona pe care am expus-o la soare.” – Viviana Iordache, medic dermatolog

CUM TRATĂM ALERGIILE SOLARE?

“În cazul alergiilor solare e nevoie de tratament dat de medicul alergolog.

Se tratează ca orice altă alergie cu mențiunea că spre deosebire de alte alergii, alergia la soare are parte de DESENSIBILIZARE, dacă desensibilizarea este făcută corect. Adică, expunere treptată la soare…în mod controlat!” – Viviana Iordache, medic dermatolog

Să vă fie de folos, data viitoare vă promit un material complex despre cum trebuie folosite corect cremele de protecție!

Mulțumesc, Viviana Iordache!

No Comments

Post A Comment