Și-a omorât copilul cu leacuri băbești

Mamele care-și trateaza copilul cu leacuri babesti

Și-a omorât copilul cu leacuri băbești

Am prezentat toată dimineața o știre ca m-a revoltat cumplit: Un bebeluș în vârstă de doar 4 luni și-a pierdut viața, după ce, în urma unei raceli, mama l-ar fi tratat cu un leac gasit pe internet, fără să consulte vreun medic.

N-m scris nimic despre isteria împotriva vaccinurilor, pentru că n-am încă copii și am zis că e mai bine să vorbești din proprie experiență, deși, spun aici, mi se pare o prostie să crezi în oameni care n-au niciun fel de calificare medicală, dar care inventează tot felul de teorii pe cale le vând online cu succes.

Așa și în cazul acesta. Am dat căutare pe internet: leacuri băbăști pentru tratarea diverselor afecțiuni la copii și m-am îngrozit. Nu-s articole vechi, ci dimpotrivă. Mame cool, cu genți Vuitton pe braț, abia întoarse din te miri ce vacanțe exotice, povestesc cum și-au tratat copilul cu foi de ceapă sau cu lingura de metal pusă peste cucui. Este o intimidare grosolană. Nu-mi fac griji pentru mamele care știu să filtreze o informație, știu să facă diferența între un articol curat, documentat, real, mi-e teamă pentru celelalte. Sunt femei care din lipsa banilor, aleg să folosească variantele răspândite pe internet. Sunt femei care-și fac modele din “mamele de top” și le urmează până-n pânzele albe. Sunt femei care n-au foarte multă educație sanitară și merg pe mâna “sfătuitoarelor.”

Copilul acesta de 4 luni a murit pentru că “mama l-ar fi tratat cu un leac gasit pe internet, fără să consulte vreun medic”, adică i-a pus sare fierbinte pe piept și i-a ars toracele pe dinăuntru. “Acesta prezenta o arsură veche de 2-3 zile în regiunea anterioară a toracelui, o arsură de gradul doi-trei .” Eduard Gurau, SJA Botoșani

E șocant ce se întâmplă și pe forumuri. Să vezi acolo campanii pornite împotriva a tot ce ține de domeniul medical.

  • Mie mi-a prescris de 2 ori pana acum pediatra X, nu i-am dat.  Am luat medicamentele și le-am pus în dulăpior, nu am de gând să distrug imunitatea naturală a copilului când nu se vede ceva grav. Îi fac frecție cu spirt la talpi și la maini (de la încheietura palmei în sus până la jumătatea antebrațului – dacă simt că face “guguloaie”)
  • Pentru viermișori, semințe de dovleac cu usturoi și miere. În fiecare dimineata pe stomacul gol.
  • Badijonare cu sare granule, niciodată, badijonare cu ulei de salvie. Gargara cu sare de care spunea și mama Sonyei. Apa cu sare trasă pe nări din palmă, folosim la nas înfundat, sinuzite.

Tot felul de mame specialiste, care nu fac atlceva decât să le încurajeze și pe celelalte să nu meargă la medic, să refuze tratamentul pe bază de pastile și siropuri, că, deh… știu ele mai bine.

Căscați bine ochii la tot ce se scrie. Întrebați, verificați, mergeți la medic. Nu aveți încredere în ce vi s-a spus, întrebați al doilea medic. Nu orice răceală, tuse, amigdalită se tratează cu rădăcini, pătrunjel și gălbenele. Copiii sunt diferiți, fiecare cu imunitatea lui, cu problemele lui de sănătate, cu istoricul familial, etc. Nu vă lăsați intimidate de teorii imbecile, de minciuni transformate în schițe de tratament. Riscul e mult prea mare!

 

No Comments

Post A Comment