REMODELARE CORPORALĂ PE MUCHIE DE CUȚIT

Interventii chirurgicale de remodelare corporala

REMODELARE CORPORALĂ PE MUCHIE DE CUȚIT

Din punctul meu de vedere între dorința de a arăta bine și obsesia de a avea un corp perfect este o linie foarte, foarte fină. Puține sunt femeile care reușesc să păstreze un echilibru. Restul… exagerează. Își umflă buzele deși n-au nevoie, își corectează ridurile mai mult decât ar fi normal, își pun sâni pe care abia îi cară prin oraș, își pun, își scot grăsime din diferite zone ale corpului cu gândul că așa vor cuceri lumea.

Cunosc femei care arată impecabil și cu toate astea încearcă cu disperare să corecteze chiar și ce nu trebuie corectat. Tehnicile astea de contur corporal, de exemplu, au și ele scopul lor.

Nu-ți faci liposucție, doar pentru că ai în talie 62 și nu 60 și nu-ți poți pune poză pe facebook cu centimetrul în jurul taliei care să arate dimensiunea perfectă. Sunt persoane care au cu adevărat nevoie de astfel de intervenții. Lor, le recomad din suflet să încerce! Pentru restul există: dietă și sport.

CINE POATE APELA LA OPERAȚIILE DE CONTUR CORPORAL?

“Atunci când natura a fost mai puțin generoasă, când ai moștenit o predispoziție genetică cu coapse și șolduri imense, sau ai un trunchi cu o conformație masculină, fără pic de talie, sau un posterior extraplat, ideea că ești departe de a fi feminină poate fi atât de deranjantă încât să ducă la complexe de inferioritate și frustrări.

De asemenea, în cazul în care corpul a suferit variații mari de greutate, de 15-30 kg
(ca în cazul unor sarcini) sau chiar de 30-100kg (ca în cazul operațiilor de micșorare a
stomacului ca tratament al obezității), aspectul inestetic determinat de pielea în plus care rămâne și atârnă necesită în general corecții.

Acestea sunt cazurile în care chirurgia estetică și reconstructivă a conturului corporal poate da o mână de ajutor, ameliorand sau chiar îmbunătățind mult situația.”– DR. CARMEN GIUGLEA, Medic Primar Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă

INTERVENȚII CHIRURGICALE DE REMODELARE CORPORALĂ

  • LIPOASPIRAȚIA ASOCIATĂ SAU NU CU LIPOFILLINGUL  (transferul de grăsime din zonele unde era în exces în alte regiuni care au nevoie de augmentare – fese, sani, etc).

Cu ajutorul ei se poate “sculpta”o talie, se pot micșora niște coapse voluminoase, se pot modela niște gambe, toate acestea cu cicatrici minime, aproape invizibile.

“Candidații ideali pentru acest tip de intervenție sunt pacienții relativ tineri (până în
45-50 ani), cu o piele încă elastică, și care au cel mult o ptoza tegumentară minimă, și un panicul adipos semnificativ.”

Așa zisa “celulită” de care se plâng atât unele domnișoare, cât și doamne (respectiv
aspectul de “coajă de portocală” a pielii), nu poate fi tratată chirurgical. Ține de genă și de vârstă și se poate ameliora mai ales prin masaj.

  • ABDOMINOPLASIE, LIFTING MAMAR DE COAPSE SAU DE FESE

“Aceste proceduri se aplică pacienților care au slăbit mult sau care au trecut printr-o sarcină care a afectat semnificativ corpul.

Atunci când pielea ajunge să atârne, este nevoie de îndepărtarea acestui exces, cu prețul unor cicatrici bine plasate, care să se poată masca ușor în lenjerie.  

Nu există o vârstă ideală pentru aceste intervenții, ele trebuie făcute atunci când este nevoie. Fără îndoială că un corp tânăr va reacționa mai bine la orice intervenție chirurgicală, iar lipoaspirația, de exemplu, se indică persoanelor cu o elasticitate bună a pielii, indiferent de vârstă.” – DR. CARMEN GIUGLEA, Medic Primar Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă

Cam acestea sunt indicațiile generale, dar așa cum spune doamna doctor, Carmen Giuglea, fiecare caz are specificitatea lui și trebuie tratat individual.

Mulțumesc, Carmen!

No Comments

Post A Comment