PENTRU TENISMENII DIN CANAPEA

Simona Halep criticata

PENTRU TENISMENII DIN CANAPEA

Ce pretenții să mai avem de la țara asta, când noi suntem așa cum suntem. Luați de citiți reacțiile de după meciul Simonei.  E dezgustătot, ca român, să manifești atât de multă satisfacție că a pierdut “marea tenismenă Halep“. V-am spus, noi ăștia care ne pricepem la orice pe lumea asta, că o să piardă. Nu e în stare să învingă niciodată atunci când ajunge în finală… Nu merita să fie numărul 1…

Pe bune? Nu vă e jenă? Nu mă pricep la tenis, n-am făcut niciodată sport de performanță, nu sunt fan înrăit Simona Halep, dar i-am urmărit pe oamenii ăștia care au ajuns departe. Aveți idee câtă muncă stă în spatele unui trofeu. Câtă putere fizică și psihică îți trebuie ca să ajugi să te cunoscă o lume întregă? Nu, nu e un șablon treaba asta cu orele de muncă, cu sacrificiile, nu e… Fix așa stau lucrurile.

Ce, foarte bine, să muncească, nu-mi dă mie banii pe care-i câștigă… Ce mentalitate e asta? Explicați-mi, voi, tenismenilor din canapea. E ușor să fii hater? E ușor să stai în fața televizorului… să critici, chiar dacă n-ai pus mâna în viața ta pe o rachetă de tenis? E ușor? O finală despre care site-ul oficial al competiţiei, ausopen.com, scrie că a fost una dintre cele mai bune din istorie: “A fost una dintre cele mai bune finale de grand slam din toate timpurile – plină de tensiune, talent, sportivitate şi încăpăţânare”, ne permitem noi să o desființăm! De ce… pentru că a pierdut Simona!

Nu spune nimeni că n-ai voie să-ți dai cu părarea. E normal. Dar răutățile astea gratuite, comentariile jignitoare, bătaia de joc, amatorismul, spun multe despre noi… ca oameni, ca nație. De-o penibilitate absurdă sunt cei care se declară dezamăgiți de Simona Halep. Își pun poze cu “marea campioană, cu tricolorul” după un meci câștigat, ca să scuipe și să înjure atunci când pierde. Fix așa s-a întâmplat după evoluțiile slabe de Roland Garros și Wimbledon. La fel și acum, după Australian Open. Nu e în stare, nu e pregătită, nu merită să ajungă aici, joacă un tenis slab, etc.

Da, sportivii ca să ajungă sus, mai și pierd. Și cel despre care se spune că a dus tenisul la rang de artă, a avut astfel de momente, marele campion ROGER FEDERER. Sunt oameni, nu roboți. L-ați văzut astăzi în finală plângând? Asta spune cam totul despre ce înseamnă sportul, competiția, efortul, presiunea….  A câștigat cel de-al 20-lea titlu într-un turneu de Mare Şlem. Și spunea așa Federer pentru britanicii de la Express.

La primul turneu pe care l-am jucat, a fost acest antrenor care mi-a spus – cu mâinile astea, poţi cel mult să pui cafea într-un bar. Nu ai talent, copile’. Tipul acela m-a făcut să acumulez furie şi mi-a schimbat puţin personalitatea. M-a făcut să mă scol în toiul nopţii pentru a mă antrena. Aprindeam lumina în grădină şi loveam la perete de sute de ori. Dădeam forehand-uri, backhand-uri, toate loviturile, până când mă convingeam că fiecare lovitură era perfectă“.

Asta-i doresc și eu Simonei. Toate valurile astea de ură, de grosolănie, de frustrare să o ducă departe. Cu atât mai mult cu cât majoritatea criticiilor vin din partea unor oameni care nu știu ce înseamnă sportul de performanță.

Oameni buni, n-avem dreptul să-i judecăm. Ce simt ei pe teren ne depășește cu mult… Toată stima pentru cei care ajung sus! Bravo, Simona! A patra oară să fie cu noroc. Nu pentru noi, nu merităm! Pentru tine!

2 Comments
  • Tudor
    Posted at 20:50h, 29 January Reply

    Stimată doamnă, “Nolite mittere margaritas ante porcos”!

  • Alin
    Posted at 22:13h, 29 January Reply

    Sunt perfect de acord cu tine Lore ,dar astia sunt din aia care se pricep si la sport si la politica.N-au nici un fel de jena,de rusine si de respect pentru valorile noastre.Astia la fel arunca cu noroi si in marii nostri actori.

Post A Comment