Patimile unui bărbat la cumpărături

patimi-barbat-cumparaturi

Patimile unui bărbat la cumpărături

Ce-am făcut ieri? Am alergat prin magazine. Singură! Acum îmi dau seama cât de norocos trebuie să fie cel de lângă mine la capitolul ăsta. Nu-mi place să fac cumpărături însoțită nici să mă bați. Personal, mi se pare un chin și pentru unul și pentru celălalt. Eu stresată că trebuie să mă grăbesc, să-i cer și lui părerea, chiar dacă știu că nu-l interesează foarte tare, el plictisit cu gândurile la ale lui și cu ochii pe ceas.  De ce stresul asta?! Dacă simt nevoia să-l întreb ceva, pun mâna pe telefon, trimit o poză și s-a rezolvat.

În schimb, trebuie să recunosc că bărbații scoși la mall în căutare de rochii și pantofi sunt tareee simpatici. Cred că dacă te-au supărat cu ceva, asta e cea mai bună pedeapsă! Eu i-am împărțit în două categorii: cei “resemnați” și cei “pachet de nervi”. Pe primii îi recunoști după fețele acelea plictisite și după  zâmbetul fals cu care-și așteaptă iubitele în fața cabinelor de probă: “Cum e, îți placeee?? Da, e draguță, îți vine foarteee bine”. Serios?! 🙂 Oare ce gândesc bărbații în momentele acelea? A doua categorie: cei nervoși, storși de orice urmă de răbdare. Aici iese cu show în public, de cele mai multe ori. Răspunde răstit, îi spune că o așteaptă afară, că o lasă în mall și pleacă, o ceartă, o pune să se uite la ceas, îi aruncă pungile cu cumpărături în brațe etc.

Aici, doamnelor, nu mă certați, dar sunt de partea lor. Nici eu n-aș avea răbdare la cât de sofisticate suntem!

Și acum…surpriza! Mi-am rugat un prieten cu care am dezbătut subiectul să-mi scrie câteva rânduri despre ce-i place, ce nu-i place, ce-l enervează atunci când merge cu iubita  la cumpărături. Poftiți de citiți. 🙂

“Nu pot să înțeleg cum îi place să bântuie prin magazine, să probeze și pe aia, pe-ailalta, să treacă o juma`de zi, sau câteva ore, și, deseori, să nu cumpere nimic.”

Nu înțelegi pentru că noi, femeile, funcționăm diferit la capitolul cumpărături. Lucrurile stau cam așa, descrise de un domn din Canada care a analizat sute de ore de înregistrări video realizate în magazine importante din SUA.

Bărbaţii primesc însărcinarea. Localizează produsul, plătesc şi părăsesc incinta în cea mai mare viteză, dacă se poate fără niciun fel de contact cu personalul magazinului. Misiune îndeplinită! În general, bărbaţii fac cumpărături singuri. Foarte rar compară preţurile, nu-i interesează culoarea şi nu le pasă dacă produsul e la ofertă”. Femeilor le place să-şi ia prietenele prin magazine. Analizează oferta în cele mai mici detalii. Preţul, calitatea sau ce părere au prietenele lor sunt argumente hotărâtoare în alegerea lor. Adesea, doamnele petrec o zi întreagă uitându-se după diferite produse în mai multe magazine, iar la sfârşit nu cumpără nimic”. – Jim Foster, şeful agenţiei de consultanţă în vânzări Clulow&Associates

“Mă enervează faptul că trebuie să stau să aștept până ce ea probează tot felul de haine, iar după ce le îmbracă pe rând, vine și mă întreabă:”Iubitule, îți place asta? Cum îmi stă în ea? Ce zici, e mai frumoasă asta, sau cealaltă? De unde naiba să știu eu…”

“Nu suport să car pungi/plase cu haine pentru iubita. Mi se pare că toată lumea se uită la mine, că râde de mine și consideră că aș fi sub papucul femeii”.

Mmm…Aici nu-s foarte de acord. Dacă o ajuți, nu înseamnă că ești sub papucul ei. E un gest normal, de bun simț… Nu cred că te-ai simți bine să mergi cu mâinile în buzunar și ea încărcată ca un pom de Crăciun pe lângă tine. Jumătate- jumătate, voi, bărbații pungile mai grele. E bine?

“Doar când aud sambăta sau duminica: “Iubiule, vrei să mergem în oraș? Aș vrea să-mi iau ceva de îmbrăcat” mă apucă nervii. Știu că „a lua o rochiță” înseamnă, de fapt, zeci de rochite probate, “vizite” prin cel puțin cinci, șase magazine și câteva ore pierdute. Plus că, de la o rochiță se ajunge și la o pereche de sandale, și la una de blugi, și la un parfum, și la un ruj și la altele”.

Aici nu te contrazicem!

Mi se pare o prostie și când își sună câte o prietenă și-i spune “Iubita, să vezi ce mi-am luat”. Și începe să-i dea detalii. Mi se pare mult mai normal să se întălnească cu tipa respectivă și să-i arate. Sau, ca să fiu și mai sincer, nu cred că hainele pe care ți le cumperi pot fi subiect de discuție cu alții, în fine…

Să-i explicăm noi? Mai bine, nu! 🙂

Dacă mă duc la cumpărături în supermarketuri, de exemplu, și avem de cumpărat produse alimentare, ea trebuie neapărat să treacă pe la haine, pantofi, parfumuri, vopsele de păr etc.

Unele dintre cele mai violente certuri le-am avut din cauza mersului sau a timpului petrecut la cumpărături. Pe două partenere știu sigur că le-am lăsat pur și simplu în magazin. Evident că în aceste condiții, când s-au văzut abandonate în magazin, cu tot cu haine, fără mașină, au considerat că eu am comis nesimțirea cea mai mare lăsându-le acolo, m-au făcut bădăran, nemernic și prost crescut“.

Prefer să fac orice acasă: să bag rufe la spălat, să dau cu mopul, să șterg praful – decât să merg cu prietena la shopping“.

După multe ieșiri la cumpărături am avut certuri și de fiecare dată a zis că nu mă mai cheamă cu ea. De fiecare dată s-a răzgândit ulterior”.

Dragul meu, eu te-aș lăsa acasă la șters praful dacă aș fi în locul ei.  🙂

Și la final vă invit aici să vă amuzați sau să vi se facă milă! Este un cont de instagram unde sunt postate fotografii cu bărbați  surprinși  la cumpărături alături de partenerele lor.

Enjoy!

No Comments

Post A Comment