O SPERANȚĂ PENTRU PACIENȚII CU CANCER

Chimioterapia potentata de insulina

O SPERANȚĂ PENTRU PACIENȚII CU CANCER

Nu poate fi descris în cuvinte ce simte cineva în momentul în care află că suferă de cancer! Și când te gândești că șocul acesta îl trăiesc zilnic sute de persoane. E înfiorător! La fel și momentul în care ești anunțat că trebuie să faci chimioterapie. Cei mai mulți pacienți spun că acceptă să-și otrăvească corpul în speranța că tratamentul acesta atât de dur va ucide celulele canceroase.

Ce trebuie să știm, însă, e faptul că se fac progrese. Din fericire, în ultimii 20 de ani, cercetarea în domeniul medical a avansat enorm, iar reacţiile adverse ale chimioterapiei pot fi diminuate cu ajutorul medicamentelor sau prin tehnici speciale.

Chimioterapia clasică are TREI dezavantaje fundamentale:

 • Nu poate să deosebească celulele maligne de cele benigne, fapt ce înseamnă că celulele sănătoase vor suferi daune considerabile. Tot la fel sunt afectate și mucoasele, rădăcinile parului, și in special maduva osoasă, care produce in sânge celulele de apararea organismului.
 • Nu există nicio metodă care să stabilească înainte de începerea tratamentului dacă celulele canceroase vor reacționa la tratament. De aceea sunt cazuri în care pacienții nu obțin niciun fel de rezultat.
 • Chimioterapia distruge celulele canceroase care se înmulțesc recent. Celulele inactive nu sunt influențate.

Noutatea vine acum de la Istanbul. Prof. Dr. Bülent Berkarda este primul oncolog turc care a găsit modalitatea prin care tumorile canceroase sunt distruse chiar și după ce acestea s-au răspândit. În decurs de 7 ani a tratat peste 15000 de pacienți, din întreaga lume, bolnavi de cancer de grad avansat, iar rată de succes a fost de 80%.

CHIMIOTERAPIA POTENȚATĂ DE INSULINĂ, O SPERANȚĂ PENTRU PACIENȚII CU CANCER

Este pentru prima dată când aud de “chimioterapia potențată de insulină“, o nouă abordare în tratamentul cancerului. Ce înseamnă mai exact?

Chimioterapia potențată de insulină, este metoda care transformă vulnerabilitatea celulelor canceroase într-o metodă eficientă de tratament. La începutul fiecărei cure de tratament se scade valoarea glicemiei prin injectare de insulină – fapt care face ca aceste celule canceroase să capteze cu poftă substanțele de chimioterapie injectate ulterior.Prof. Dr Bülent Berkarda, profesor și medic oncolog fondator al Centrului Oncologic CHEMO THERMIA, Istanbul.

Hormonul endogen insulina este produs de pancreas și este răspunzător pentru transportul substanțelor nutritive din sânge în celule. Insulina se așează practic în celule și le permite asestora să asimileze mai ușor substanțele nutritive. Una din deosebirile între celulele normale și cele canceroase este aceea că celulele canceroase au mult mai mulți receptori de insulină, fapt care favorizează celulele canceroase să primească mai multă insulină decât celulele normale.

CHIMIOTERAPIA POTENȚATĂ DE INSULINĂ / CHIMIOTERAPIA CLASICĂ

Un avantaj al chimioterapiei potențată de insulină față de chimioterapia clasică este că medicamentele chimioterapeutice pot fi utilizate în doze mult mai mici. Chimioterapia potențată de insulină vizează mai selectiv celulele canceroase și afectează un număr mic de celule normale. Din acest motiv efectele secundare observate nu se pot compara cu cele ale chimioterapiei clasice: căderea părului, vărsăturile, oboseală, etc.

Chimioterapia potențată de insulină poate fi folosită în tratarea tuturor tipurilor de cancer.

Alături de alte tratamente de susținere adiționale oferă șansa la viață pacienților cu cancer de grad 3 sau 4 care nu pot tolera un tratament clasic de chimioterapie.” – Prof. Dr Bülent Berkarda, medic oncolog.

Cu alte cuvinte, nu prea pot face  chimioterapie standard pentru că, de obicei, este ineficientă, în special în stadiul IV al cancerului.

Ședința de tratament durează între două și trei ore. Iar citostaticele, spre deosebire de chimioterapia tradițională, nu vor fi răspândite în tot corpul, ci cu ajutorul insulinei, vor fi conduse direct spre celulele canceroase. Tocmai de accea, oncologii spun că poate fi scazută doza de citostatice în mod substanțial.

Având în vedere că boala, respectiv cancerul, afectează diferit persoanele suntem obligați să personalizăm tratamentele introducând și terapii adiționale precum: hipertermia, oxigenul hiperbaric și dieta chetogenică, care conform studiilor și practicii noastre îmbunătățesc rezultatele tratementului. Însă, ca și centru medical, ne bucurăm de rata cea mai mare de supraviețuire la cancerul de pancreas având rezultate excepționale și introducând studii de caz în experiența mondială pe oncologie.” Prof. Dr Bülent Berkarda, medic oncolog.

Celor direct interesați le spun că există și în România, la București o reprezentanță a Centrului Oncologic CHEMO THERMIA, pentru ca și pacienții români să poată beneficia de terapii eficiente în tratamentul cancerului, mai ales pentru cei cu stadii avansate.

Cu ajutorul nostru pacienții pot obține opinii medicale gratuite, un translator pe tot parcursul tratamentului și tot sprijinul nostru pentru a beneficia de un tratament performant.Alice Abdi, reprezentant al centrului oncologic în România.

Despre Profesorul Dr. Bülent Berkarda

Este primul oncolog medical care practică medicina în Turcia. A continuat să înființeze Departamentul de Oncologie Medicală de la Universitatea din Istanbul în 1974. A jucat un rol important în educația pentru cancer, în diagnosticul și tratamentul cancerului și în stabilirea unor societăți științifice de oncologie, cum ar fi Societatea Turcă de Oncologie și Societatea Turcă Chimioterapia.

În ultimii ani, Prof. Berkarda a studiat metode complementare de tratare a cancerului împreună cu protocoalele terapeutice standard și investighează rolurile dietei, nutraceuticalelor, hipertermiei și chimioterapiei potențate de insulină pentru a echilibra inadecvările chimioterapiei clasică.

Nu pierdeți din vedere un lucru. Cancerul se poate vindeca. Cele mai multe boli oncologice pot fi tratate dacă sunt depistate în stadii precoce și pacientul are acces la terapie. Așa că mergeți la medic. Analizelele periodice ne pot salva viața!

4 Comments
 • Ionela stancu
  Posted at 18:18h, 24 January Reply

  Vreau sa stiu daca mai pot face ceva pt tatăl meu este diagnosticat cu tumora pancreatita in stare avansată

 • Ionela stancu
  Posted at 03:50h, 26 January Reply

  Tatăl meu a fost diagnosticat cu tumora pancreatita cu determinari secundare hepatice

 • Victoria State
  Posted at 08:23h, 26 January Reply

  buna ziua.sora mea care este o veterana in lupta cu cancerul,se află acum intr.o situație disperată…..in sensul ca dupa o exenteratie pelvina totală practicată în clinica Anadolu in februarie 2013, si in urma recidivei survenite septembrie2016,i.au fost administrate 18 cure de chimio ale căror beneficii nu au fost cele scontate de noi….in prezent starea ei este precară,lucrurile complicandu.se si cu o ocluzie çare ă necesitat 2 intervenții chirurgicale in regim de urgență în decembrie.dupa semnalele noastre cancerul si.a reluat progresia si ne întrebăm dacă nu s.ar preta unei terapii de genul celei prezentate de dumneavoastra. in acest sens v
  as fi extrem de recunoscătoare dacă mi.ati furniza informații de contact ale reprezentanței clinicii turcești in bucuresti.va multumesc.

  • Lorena Burlacu
   Posted at 13:44h, 26 January Reply

   Am cautat si asta e adresa! CHEMO THERMIA ROMANIA Str. Tudor Vianu, nr. 33, ap. 1 Sector 1, București, România Phone: +40 738 862 928

Post A Comment