MATINALILOR, DINȚII LA CONTROL!

Smart Police, Lorena Burlacu

MATINALILOR, DINȚII LA CONTROL!

SUPER RUBRICĂ, PE BLOG! Doamnelor și domnilor, SMILE POLICE!

De astăzi, în fiecare săptămână, luam vedetele, persoanele publice, politicienii, cântăreții la control și le analizăm zâmbetul, dantura! Nu eu, nu de alta, dar nu mă prea pricep. L-am ales pe cel mai tare consultant în probleme dentare, Dr. Nicolae Krilovici medic stomatolog specializat în estetica și protetica dentară, parodontologie. Are peste 25 de ani de experiență în clinici din Romania și Germania. El este cel care a creat conceptul de CONSULTANȚĂ STOMATOLOGICĂ. D asta, o să vedeți, e și foarte exigent!

Ideea e simplă. Îi prindem cu “gura cască”, iar Nicolae Krilovici, creatorul conceptului, SMILE POLICE, ne spune ce e bine, ce nu e bine, ce a fost făcut prost, ce se poate repara.

Startul l-am dat cu matinalii de la Antena3. Respectiv, subsemnata și colegul, Marius Ioniță. Eu am ieșit ușor șifonată, dar ideea este că avem de învățat. Aceasta e și scopul rubricii. Dacă pot fi făcute îmbunătățiri, de ce, nu! Pentru că dantura, modul în care e îngrijită, spune enorm de multe despre o persoană. E ca o carte de vizită. Partea cea mai interesantă e legată de intervenții, de fațete, de lucrări făcute prost, care în loc să-ți îmbunătățească estetica facială, îți strică și mai tare fizionomia.

MATINALILOR, zâmbiți, vă rog! 🙂 Cât mai puteți…

MARIUS IONIȚĂ

Dinți naturali, potriviți sexului masculin ca marime și formă. O culoare relativ deschisă, potrivită vârstei. Ușoare nereguli și mici malpoziții în alinierea dinților, dar nu consider că ar trebui intervenit în vreun fel!

Culuarul bucal, adică relația dintre negrul gurii și album dinților este în detrimentul albului. Pe lateral vorbind. Acest lucru deranjează din punct de vedere estetic. La fel, faptul că, dinții au o formă mai burtoasă către exterior. S-ar mai putea spune că unghiurile marginilor incizale ale dinților, în relația lor unul cu celălalt, nu sunt corecte din punct de vedere estetic, ceea ce face să pară pe alocuri zimțați.

Deci, nu este un zâmbet hollywoodian, dar este bine echilibrat, este plăcut, chiar cu imperfecțiunile amintite!

LORENA BURLACU

Dinții frontali prea lați și lungi, în comparație cu dinții laterali frontali. Ușoară dezordine în alinierea lor, dar mai negativ este linia de ocluzie care este în valuri, în loc ca toți dinții să fie la acelși nivel. În cazul acesta culoarul bucal este în dezechilibru din punct de vedere estetic, dar este albul dinților care predomină!

Dinții frontali inferiori prezintă spații, ceea ce dezavantajează estetica zâmbetului. La fel, urmărind dinții de sus, cei de jos sunt și ei în valuri, lucru care văzut ca un întreg, sus cu jos, nu este tocmai ce trebuie din punct de vedere estetic, dar probabil și medical.

Dinții superiori sunt ușor înclinați către interior, mai frumos ar fi fără această înclinație. Culoarea este ok, la fel și faptul că nu se descoperă gingia în față, când zâmbește.

V-am spus că este foarte dur! Și eu și Marius ne-am facem programare la stomatolog! De urgență 🙂

Mulțumim, Dr. Nicolae Krilovici!

 

No Comments

Post A Comment