Keep calm and eat cake… fără zahăr!

Cele mai bune prajituri Casa Victoria

Keep calm and eat cake… fără zahăr!

Nu știu cum sunteți voi, dar eu funcționez pe bază de bucurii, mai mici sau mai mari: o prăjitură, un tricou, o cafea bună într-o locație care-mi place, un film, etc. Am făcut ceva bine, mă premiez, am făcut ceva mai puțin bine, iarăși mă premiez. 🙂 Regula asta o aplic de un an, doi, de când am învățat că viața nu e perfectă. Te chinuie pe toate părțile dacă nu știi să-i răspunzi cu echilibru. Am fost și eu ca multe dintre voi. În urmă cu mulți ani, când nu știam cum să mănânc, ce să mănânc, dulcele era chin, era frustrare, niciodată o bucurie. Când ai 4, 5 kilograme în plus, sau mai multe, nu-ți permiți să-ți faci cadou bucurii cu zahăr. Exclus. Te uiți la ele, te uiți la tine, parcă ai mânca 10, nu una, dai delete gândurilor și ai două variante: fie cedezi, mănânci și pleci frustrat acasă, fie nu cedezi, nu mănânci și pleci și mai frustrat acasă. Cheia e moderația, nu dieta! Iar moderația înseamnă stil de viață! Când ajungi aici, simți cu adevărat plăcerea de a mânca, de a aprecia gustul, dar despre asta o să vă povestesc cu altă ocazie pe blog. Până atunci, keep calm and eat cake!
lorena burlacu la cofetaria Victoria

Cele mai bune prăjituri le mănânc la Casa Victoria. Îmi place locul și-mi plac oamenii care se ocupă de afacerea asta pentru că-și respectă clinții: laptele e lapte, untul e unt, ciocolata pe care o folosesc e de la mama ei din Belgia, fructele sunt proaspete și credeți-mă,  se simte. E mare lucru să știi că ceea ce mânânci e proaspăt și de calitate, chiar dacă dai cu 3, 5 lei mai mult pe o prăjitură. De obicei, nu-mi place să fac recomandări în materie de locații, pentru că sunt puține cele care au reușit să-mi câștige încrederea. În schimb, aici, vă trimit și pe voi cu inima deschisă, frecventez locul de 7, 8 ani. Ca să vă explic puțin, fotografia de mai sus este făcută printr-un geam gros de sticlă, care-ți permite, stând la masă, în cofetărie,  să vezi cum se fac prăjiturile în laborator. Ideea mi se pare senzațională!

Nu vă invit din prima să păcătuiți, așa că vă arăt câteva VARIANTE LIGHT DE PRAJITURI ȘI TORTURI, deși n-ai spune că n-au zahăr și făină când te uiți la poze.  Tortul Luxury! Are așa… un aer elegant, când l-am văzut mi-am dat seama că o să-l transform într-un cadou cât de curând! Acum, să vedem cine-l merită! Aviz amatorilor. 🙂

tort luxury fara zahar

Tortul are blat de ciocolată fără zahăr și fistic, apoi mousse de ciololată care conține: lapte, îndulcitor natural din stevie, ciocolată neagră, frișcă din smântână dulce și ouă și mousse-ul de fistic: ciocolată albă, ou, pastă de fistic și frișcă din smântână dulce.” – Victoria Chivu, proprietar și șef de laborator

Așa arată în lucru! Iar ciocolata folosită pentru blat și mousse se numește Callebaut, cea mai bună ciocolată belgiană.

Tort fara zahar cu ciocolata belgiana

Dacă nu vreți tort, fără pic de zahăr e și PRAJITURA TIFFANY! “Are blat de fistic care conține: pastă de fistic, făină de migdale, unt și îndulcitor din stevie. Mousse din ciocolată: ciololată fără zahăr, frișcă din smântână dulce. Apoi are mousse-ul de fistic și mousse-ul de zmeură făcut din ciocolată albă fără zahăr, frișcă din smântână albă, ou și zmeură.” – Victoria Chivu, proprietar și șef de laborator

Cam așa arată! 🙂

Prajituri fara zahar la cofetaria Victoria

Mai sunt și alte variante dacă țineți dietă sau dacă nu aveți voie să mâncați zahăr din cauza problemelor de sănătate. Le găsiți pe toate aici. Îmi spuneți dacă încercați ceva, nu le-am testat nici eu chiar pe toate!

Vă mai pot recomanda ceva foarte ușor. Este un desert sănătos, nu foarte dulce, cu fructe, pe care-l puteți împărți cu puștii voștri. Conține mousse de iaurt, mascarpone și zmeură și arată așa!

Prajitura cu iaurt si zmeura la Casa Victoria

Și acum să înceapă nebunia, la pachet cu caloriile! Ce-mi place mie?? Păi, locul 1 – Tortul Provence! Blat alb cu migdale mărunțite, lichior de portocale Grand Marnier, cremă de vanilie și zmeură. E divin, atât vă spun!

Tort Provence Casa Victoria

Și acum acel ceva care te face să simți că ai mâncat cu adevărat prăjituri: CHOE TROIS CHOCHOLATES! E descris ca un desert “pentru clienții visători și clasici, desertul vraiment bonne.” Mă încadrez și aici 🙂 Conține mousse de ciocolată albă, mousse de ciocolată neagră și mousse de limeta.

Prajituri Casa Victoria București

Tot în top sunt și PRĂJITURILE CU NUCĂ! Mă duc de fiecare dată cu gândul la sărbătorile de iarnă! Asta ca să nu mă certați că nu vin și cu o recomandare de sezon! Mi-am promis că o să învăț și eu să fac! Dar… între promisiune și practică există mersul la cofetarie. 🙂  Conțin așa: foi de nucă și bezea, cremă de lămâie și fructe confiate. Delicioase!

Prajitura cu nuca la Casa Victoria

Dacă mă gândesc la ce-am mai mâncat bun aici nu mai termin niciodată articolul! Multumesc Alin și Victoria! Ne vedem în laborator data viitoare, ma puneți la treabă! Pe cei de la Casa Victoria îi găsiți în mai multe locații: Zona Floreasca, Bucureștii Noi și Piața Domenii. V-am lăsat detalii aici!

No Comments

Post A Comment