DE CE MĂ ÎNTORC ÎN GERMANIA. SUPER IDEE DE CITY BREAK

Lorena Burlacu, vacanta Germania

DE CE MĂ ÎNTORC ÎN GERMANIA. SUPER IDEE DE CITY BREAK

Nici n-a început bine anul și-s cu gândul la vacanță! Iar anul ăsta, ca să știți, vreau să revăd câteva super orașe din Europa. Puține sunt cele în care m-aș întoarce, deci n-o să fie foarte complicat.

Țineți-vă bine, nu-mi caut bilet de avion nici pentru Roma, nici pentru Barcelona, nici pentru Paris! Mă tentează Germania, adică, Munchen-ul și Stuttgart-ul. Super idee de city break, mai ales că cele două orașe sunt destul de aproape unul de celălalt, 216 km,  două ore și puțin cu mașina. În trecere, obligatoriu o oprire în Ulm,  câteva ore la Rottenburg, o cafea la castelul Hohenzollern și vă asigur că iese ce trebuie!

CE MI-A PLĂCUT ÎN MUNCHEN, STUTTGART, ULM ȘI ROTTENBURG. DE CE M-AȘ ÎNTOARCE?

Să începem cu MUNCHEN-UL! Este clar că oraşul are stil, e viu, modern, uneori destul de scump, dar nu exagerat dacă-l compar, de exemplu, cu un oraș nordic. Că tot e încadrată Germania la categoria țărilor acelea reci, mai puțin prietenoase…

Munchenul m-a surprins, recunosc! Nu mă așteptam să-mi placă atât de mult. L-am văzut în toate anotimpurile, dar recomandat ar fi să nu ratați OKTOBERFEST-UL.

Lorena Burlacu, Vacanta Germania

O dată-n viață trebuie să trăiți live cel mai mare festival al berii din toată lumea. Nu ești consumator de bere, crede-mă că o să fii la Oktoberfest. Ce se întâmplă acolo e fascinant! N-am văzut atât de mulți oameni “veseli” într-un singur loc niciodată. Ca să vă faceți o idee, cantitatea totală de bere consumată la o ediție e cât mărimea unui bazin olimpic – 6,4 milioane de litri!

Piaţa MARIENPLATZ ( PIAȚA SFÂNTA MARIA) e inima, centrul vechi al orașului: cafenele, restaurante, animatori stradali, mii de turiști, berării celebre, delicii bavareze. Bloggerii de turism spun că este una dintre cele mai frumoase pieţe din toată Germania.  Cam aici sunt concentrate și majoritatea obiectivelor turistice, inclusiv Primăria nouă și cea veche. Nu ratați spectacolul dat de sfinții din ceasul catedralei, popularul Glockenspie,  niște păpuși de marime aproape naturală, care la ore fixe încep să danseze, mă rog, prezintă de fapt scene ale turnirurilor medievale, zilnic la orele 11 (vara și la 12 și 17).

Vacanta Germania, Lorena Burlacu

La capitolul mâncare: cârnați, covrigi și bere găsiți cam peste tot în Munchen. Celebră este berăria HOFBRAUHAUS.  O găsiți în centru, nu foarte departe de Marienplatz. A fost înființată în 1589 de ducele Wilhelm al V-lea. Băutorii mai pretențioși din familia lui nu erau deloc mulțumți de sortimentele de bere care se produceau în Munchen la acea vreme, motiv pentru care ducele a hotărât să deschidă propria berărie a familiei sale. Locul este foarte frumos, muzică nemțească, mâncare excelentă iar ospătarii îmbrăcați “la patru ace” în costume tradiționale bavareze.

Vacanta Germania, Lorena Burlacu

Și după o bere bună, știu că v-a venit cheful de shooping. Olympia Einkaufszentrum este cel mai mare centru comercial din Bavaria. Apoi, Riem-Arcaden, un mall ce se întinde pe trei etaje, cu 120 de branduri faimoase… bani să fie! Funf Hofe, deschis în 2003, este cel mai nou shopping mall din Munchen, amplasat chiar în centrul orașului! Asta ca să nu vă trimit pe Maximilianstrasse, la magazinele de lux ale celor mai faimoase branduri din lume. Aviz doamnelor, o gentă plus o pereche de pantofi costă cât o garsonieră în București, deci… nu riscați!

STUTTGART

Am ceva și pentru voi, domnilor! Dacă sunteți fan BMW, mai aveți puțină răbdare și opriți-vă la Stuttgart la Mercedes-Benz Museum 🙂 🙂 E fix la 100 de metri de stadionul celor de la VfB Stuttgart.

Vacanta Germania

3 ore am stat acolo și n-aș mai fi plecat! De ce am stat atât? Mi-am cumpărat un super Mercedes de jucărie 🙂 Îl am și acum, nu consumă mult, are telecomadă, e negru, perfect pentru plimările de fitze prin casă.

Dincolo de glumă, muzeul Mercedes-Benz este ceva SF, merită văzut: 3500 de metri pătrați, 9 etaje, fără scări!  Ideea de bază e foarte tare! Practic, traversezi, în câteva ore, 120 de ani de istorie a automobilului, iar liftul cu care urci de la un etaj la celălalt pare că e o capsulă din Star Trek.

Vacanta Germania, Lorena Burlacu

Cu noua mașină în rucsac am luat-o la pas prin Stuttgart. Königstrasse (Drumul Regelui) este principala stradă comercială. Are 1,2 km lungime și este una dintre cele mai aglomerate strazi comerciale din toată Germania.

Vacanta Germania, Lorena Burlacu

O înghețată, un covrig, o bere, o cafea… Sunt zeci de locuri frumoase pe care le poți încerca în zona centrală, care pare așa… un fel de parc imens. Cea mai interesantă e grădina Schlossgarten.

Apoi, Palatul, Grădinile și Festivalul Dovleacului de la Ludwigsburg sau Parcul de Distracții Europa Park, unul dintre cele mai frumoase din Europa. Recomandat celor care stau bine cu inima! Dacă-ți place arta, te duci la Vechea Galerie de Stat sau la Noua Galerie de Stat.

La Stuttgart am împlinit 27 de ani! Deci până la 38 trebuie să mă întorc 🙂 Am găsit și dovada! Pff, ce tânără eram!

Ce mi-a placut in Germania

Nu ratați Castelul Hohenzollern dacă ajungeți  în zonă. E la 50 de kilometri distanță de Stuttgart. E reşedinţa unei mari dinastii germane şi europene, a fost restaurat după planurile unei fortăreţe medievale și adăposteşte o colecţie regală impresionantă.

Am furat o poză de pe wikipedia ca să vă dați seama cum arată de sus!

Vacanta Germania, Lorena Burlacu

Nemții îl numesc Castelul din nori, pentru că e cocoțat pe un munte la 855 m înălțime.

Lorena Burlacu, vacanta Germania

Ce e istorie și ce e legendă în acest loc vă las pe voi să descoperiți! Fortăreața e minunată, iar drumul prin pădure, din parcare și până sus la castel, e sănătate curată.

ULM

Încă o sută de kilometrii de aici și ajungeți la ULM, acasă la Albert Einstein

Pe lângă faptul că este un orașel prietenos și curat, pare să fie și unul al recordurilor.  Aici găsiți Domul cu cel mai înalt turn de biserică din lume, 162 m! Te uiți spre vărf și parcă nu se mai termină. Catedrala e superbă, construită în stil gotic. Dacă stați bine la capitolul condiție fizică, vă recomand să vedeți Ulm-ul de sus, din turn. Urcați 768 de trepte, cam până la 143 m înălțime. Panorama e in-cre-di-bi-lă. Dacă prindeți o zi frumoasă, cu cer senin, din turnul bisericii se văd crestele munților Alpi.

Vacanta Germania, Lorena Burlacu

Tot aici am descoperit și CEL MAI STRÂMB HOTEL DIN LUME. Nu râdeți, nu știu ce am reușit să surprind în poze, dar nu m-aș caza niciodată aici 🙂 Din orice unghi îl privești ai impresia că se dărâmă!

Vacanta Germania, Lorena Burlacu

În rest, despre Ulm numai de bine. Am încercat celebrele găluște bavareze cu mușchi de porc, rușine să-mi fie, dar asta e, vacanțele cer și sacrificii! Tot în berăria asta mică am mâncat și cea mai bună pâine din lume, scoasă cu două minute înainte din cuptor.

Lorena Burlacu, Vacanta Germania

Aaaa, și încă un record, cel mai mare Muzeu al pâinii din lume se află tot la Ulm. Îl găsiți la zece minute de mers pe jos de la gara principală şi la cinci minute de Catedrală.

Seara în Ulm e perfectă la una din sutele de terase amenajate chiar pe malul Dunării. Enjoy!

Ce vă mai recomand e ROTHENBURG-ul! E de poveste orășelul asta! (la 180 km de Frankfurt, 110 de Nurnberg , 250 de Munchen și 50 km de Stuttgart) Aici e chiar zona centrală!

Vacanta Germania, Lorena Burlacu

În rest, străduțele sunt mici, cochete, iar clădirile, jur, parcă-s făcute din turtă dulce! Poate și pentru că Rothenburg-ul este cel mai bine conservat oraș medieval din Germania. Zidul masiv de apărare care-l înconjoară este aproape integru.

Fie că e iulie, că e septembrie sau încept de an, aici e sărbătorit Crăciunul. Mulți turiști vin special să vadă  Magazinul Crăciunului. Știți peisajele acelea din poveștile lui Andersen. Fix așa arată locul. Brazi împodobiți, ornamente din sticlă, lemn, hârtie, sfoară, cutii muzicale, globuri în toate formele și culoarile.  Iar la intrare … mașina lui Moș Craciun :)! E vis, credeți-mă! Nu vreau să-mi imaginez cum arată orășelul acesta iarna! E pe listă în luna decembrie …la anul, peste doi ani…

Lorena Burlacu, Vacanta Germania

Ce vreau să vă mai spun, atenție la siluetă! Îmi amintesc că-mi venea să cumpăr tot ce vedeam prin magazine și patiserii: de la covrigi calzi bavarezi până la bulgări de zăpadă glazurați în fel și chip. O să mă înțelegeți când ajungeți acolo. Toate produsele lor tradiționale sunt divine!

Vacanta Germania, Lorena Burlacu

Mă opresc aici, deși sunt multe de povestit! Dar vă las în ajutor un super ghid de inspirație în cazul în care vă cautați deja bilete pentru Germania. Acesta este http://www.germany.travel/en/index.html

Aștept impresiile voastre plus ponturi! Cine știe ce mai descoperiți nou?!

No Comments

Post A Comment