DE CE E BRÂNZA CONSIDERATĂ UN DROG?

Branza da dependenta

DE CE E BRÂNZA CONSIDERATĂ UN DROG?

La toate m-aș fi gândit, dar la asta nu. Cunosc multe persoane care ar renunța la orice moft culinar, mai puțin la branză sau la produsele lactate, dar tot timpul am crezut că este o chestie de gust…

Eu bine, nu! Dependența de brânză a fost validată de oamenii de știință.

Rezultatele cercetării au fost publicate de Biblioteca Națională de Medicină din SUA și arată de ce anumite alimente provoacă mai multă dependenţă decât altele.
De ce nu putem renunţa uşor la branzeturi sau de ce simţim nevoia să le consumăm zilnic?

Substanţa din lactate numită cazeină se dezintegrează în timpul digestiei şi eliberează în organism CAZOMORFINE, care dau o stare de plăcere şi de bine la fel ca morfina.” – Neal Barnard, Comitetul Fizicienilor pentru Medicină Responsabilă

Brânza are o influenţă atât de mare asupra corpului uman şi asupra creierului, încât e numită chiar COCAINA DIN LACTATE. Cazomorfinele dau peste cap receptorii de dopamină şi activează acel element de adicţie. “- Cameron Wells, medic nutriţionist

De prin anii 80, nutriţioniştii se alarmau că brânzeturile conţin urme de morfină. Între timp s-a şi dovedit acest lucru. Există morfină atât în laptele de vacă, cât și în cel uman. Pe de-o parte aşa se explică şi legătura foarte strânsă pe care bebelușul o are cu mama sa.

Americanii spun aşa: DEPENDENŢA DE BRÂNZĂ SEAMĂNĂ CU CELELALTE DEPENDENŢE recunoscute de multă vreme ca cea de droguri, fumat sau băutură. Este însă mult mai puțin nocivă, chiar dacă nu face bine sistemului cardiovascular.

Un articol publicat în New York Times spune că americanii consumă în jur de 15 kilograme de brânză pe an. Destul de mult dacă ne gândim că anumite categorii de brânză au un conţinut ridicat de grăsimi saturate şi colesterol, care în timp afectează inima.

Prin comparație, laptele conţine o cantitate foarte mică de cazeină, dar obţinerea unei jumătăţi de kilogram de brânză necesită aproximativ 5 litri de lapte. Cazeina reprezintă circa 80% din proteinele pe care le conţine laptele de vacă.

Specialiștii în nutriție spun că e important că s-a stabilit acest lucru pentru că astfel poate fi controlat mai simplu tratamentul împotriva obezității. Adică:

“Este posibil să nu fie o simplă situaţie de abţinere de la diverse alimente, ci, mai degrabă, un proces care implică metode precum cele de renunţare la fumat, alcool şi droguri.” – Nicole Avena, asistent universitar de farmacologie

E tot ce ne mai lipsea, dar moderația ne salvează din orice situație! Prin urmare, keep calm and eat chesse! 🙂

PS: Pizza e în topul listei alimentelor care dau dependență. Culmea, cea cu brânză este printre cele mai consumate, arată studiul.

2 Comments
  • aparate de etichetat
    Posted at 14:14h, 13 October Reply

    Recent am cititi un articol despre aceeasi tema. Pentru mine informatiile regasite sunt noutati si cu siguranta voi tine cont in alimentatie.

Post A Comment