De 1 decembrie, România e roz!

Romania de 1 decembrie

De 1 decembrie, România e roz!

Brusc, toată lumea iubește România astăzi. Câteva mesaje autentice, restul… imagine, fals, ipocrizie. Politicieni cu mâna în dreptul inimii, intonând imnul, șefi de instituții, emoționați de tancuri și de stegulețe, tineri frumoși și liberi îmbrăcați în ie care promovează România roz.

Trebuie să fim mândri de România, avem ce arăta lumii, uitați câți copilași îngheață cu mâna pe drapel“, declara un domn care cere voturile noastre în dimineața asta. Cred că v-ați uitat discursul, stimate domn! Avem ce arata lumii, nu datorită vouă, a celor care vă bateți cu pumnul în piept că faceți totul pentru români, pentru țara asta. Citiți puțin poveștile celor care au reușit: fie ei sportivi, oameni de afaceri, inventatori, artiști, oameni de cultură… Au reușit să ducă mai departe România cu sacrificii enorme, tocmai pentru că au învins un sistem care nu le oferă mai nimic.

Vă emoționează copiii cu mâna pe drapel? Poate vă emoționați și când vă gândiți la viitorul lor. La spitalele care-i lasă să moară pe cei cu boli grave din lipsă de fonduri, la părinții care cer în genunchi ajutorul fundațiilor pentru că statul spune “nu am”, la cei care merg kilometri întregi, pe jos, spre școală să învețe să scrie. De ei suntem mândri! De voi, nu!

România nu e cea care se vede la Arcul de Trimf de 1 Decembrie, România e dincolo de parada militară și de dicursurile populiste, România e viața nostră din fiecare zi!

 

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment