CUM TRATEZI TRANSPIRAȚIA EXCESIVĂ

Cum scapam de transpiratie

CUM TRATEZI TRANSPIRAȚIA EXCESIVĂ

Există pe piață sute de produse care-ți promit ”imposibilul” la capitolul transpirație. Și știu că atunci când ai problema asta ești tentat să încerci orice. Probabil că ați testat zeci de antiperspirante. Unele au funcționat o săptămână, două, altele mai mult timp sau deloc.

Vă spun din start că 80% dintre produsele vândute pe piață sunt ineficiente atunci când suferi de hiperhidroză. Restul, 20%,  sunt antiperspirante mai tari, cele mai multe pe bază de aluminiu, asta pentru cine e dispus să le folosească. Știți, s-a discutat foarte mult despre cât de periculos este aluminiul pentru organism. Părerile sunt și acum împărțite, pentru că nu există date clare sau studii care să lămurească problema asta.

ANTIPERSPIRANTELE CU ALUMINIU. SUNT PERICULOASE?

”Se pare că există niște studii privind riscurile mai mari de cancer la persoane care folosesc produse cu aluminiu. Eu nu m-aș hazarda să fac jocuri comerciale privind companiile care produc deodorante și să sustin că un compus cu aluminiu e mai cancerigen decât altul.”Viviana Iordache, medic dermatolog

CERTE SUNT URMĂTOARELE:

1. ”Clorura de aluminiu este cea mai puternică substanță antiperspirantă. Fiind de neînlocuit pentru cei cu probleme reale se găsește în concentrații diferite în toate antiperspirantele adresate persoanelor cu hiperhidroză.

2. Toate țările UE au omologate produse cu CA (clorură de aluminiu) în concentrații mai mari decât cele românești atât pentru deodorantele axilare cât și pentru produsele folosite în cazul transpirației picioarelor.

3. Concentrațiile de CA sunt inferioare grupelor de risc și notate pe ambalaj dacă sunt peste 2%.

4. Medical, pentru cei cu transpirația picioarelor se foloseau băi iontoforetice cu CA pudra (100%). Efecte secundare: decât iritație sau alergie.

5. Aluminiu conțin foliile alimentare, oalele, tacâmurile. Riscul de cancer este mai mare de mii de ori când substanța este înghițită decât atunci când este aplicată în concentrații mici pe piele.” – Viviana Iordache, medic dermatolog

Așa arată datele, dar fiecare e liber să le interpreteze cum crede că-i mai bine. Personal, folosesc produse antiperspirante care conțin aluminiu în acele dozele permise de UE. Eu sunt mulțumită de ele, dar asta nu înseamnă că le recomand. Repet, este alegerea fiecăruia.

CEL MAI SIGUR TRATAMENT PENTRU TRANSPIRAȚIA EXCESIVĂ

Pentru cine are probleme serioase cu transpirația excesivă, cred că cel mai eficient și cel mai sigur tratament la ora actuală este TOXINA BOTULINICĂ, o proteină naturală și purificată care blochează glanda sudoripară pentru 6 – 12 luni.

”Se aplică, de obicei, o dată pe an, se face de peste 15 ani, și este un tratament de câteva minute. Poate că aici singura problemă e generată de costuri, o ședință pentru axile poate ajunge la 500 euro.” – Viviana Iordache, medic dermatolog

Și aici o serie de discuții. Cât de periculos este să ți se blocheze glandele cu toxină botulinică ? Cei mai mulți medici spun că oprirea transpirației pe o bucată mică din piele nu duce la probleme de sănătate. Organismul elimină excesul de transpirație prin alte zone.

Toxina botulinică a fost aprobată pentru hiperhidroza la nivel palmelor, picioarelor şi axilei.

Cât despre extirparea glandelor sudoripare, nu cred că trebuie luată în calcul. Aici majoritatea medicilor vorbesc despre efectele secundare.

Și la final, câteva completări!

 DE CE TRANSPIRĂM EXCESIV? CARE SUNT CAUZELE HIPERHIDROZEI?

  • CAUZE HORMONALE, CAUZE ENDOCRINOLOGICE
  • STRES, ANXIETATE, EMOȚII PUTERNICE – corpul poate reacționa prin transpirație la astfel de stări. Transpirația este controlata de creier, care transmite semnale prin intermediul sistemului nervos glandelor sudoripare din piele.
  • OBEZITATE SAU PROBLEME DE GREUTATE
  • DIABET ZAHARAT SAU BOLI CARDIOVASCULARE

Dacă vă știți cu astfel de probleme, e normal să mergeți la medic. Degeaba căutați soluții să tratați efectul, respectiv transpirația, dacă nu îndepărtați cauza.

Să vă fie de folos! Mulțumesc, Viviana Iordache!

No Comments

Post A Comment