CUM SCAPI DE CELULITĂ? CELE MAI NOI TIPURI DE TRATAMENT

Velashape 3 trateaza celulita

CUM SCAPI DE CELULITĂ? CELE MAI NOI TIPURI DE TRATAMENT

Veșnica problemă a femeilor. Ce ai mai încercat? Tu ai auzit de metoda aia? Degeaba am făcut tratamentul X, nu se vede nimic! Sunt slabă și am celulită! Se vede și mai tare de când m-am îngrășat, etc…

O luptă interminabilă care de cele mai multe ori sfârșește îmbrăcată în pantaloni sau acoperită de fuste lungi pentru că nimeni nu prea pare să-i găsească leacul. O mai scoți ușor la capăt pe timpul verii, dar să te ferească Dumnezeu când trebuie să te dezbraci primăvara…

UNDE GREȘIM?

Abordăm greșit problema! Și eu, ca multe dintre voi, am crezut ani de zile în creme minune, în nu știu ce fel de diete care te ajută să scapi de celulită, în ședințe de masaj dureroase și tot așa. Celulita e ca un fel de BOALĂ  și trebuie tratată ca atare. Plecând de la cauze, ți se stabilește tipul de celulită și apoi schema de tratament. Altfel, nicio metodă din lume n-are cum să fie eficientă pe termen lung. Despre cauze și tratament, VIVIANA IORDACHE, medic dermatolog!

Celulita reprezintă o dispoziție mai proastă a grăsimii subcutanate, deci nu vorbim aici numai despre persoane obeze, grăsuțe. Ea poate să apară în aceste condiții și la persoane foarte tinere și la persoane cu greutate normală sau chiar slăbuțe.

APARE PE UN TEREN GENETIC ȘI HORMONAL PREDISPOZANT!

POATE SĂ APARĂ ÎN ADOLESCENȚĂ, LA PUBERTATE, DAR POATE SĂ APARĂ ȘI ATUNCI CÂND SCHIMBĂM CONDIȚIA HORMONALĂ: CONTRACEPTIVE, HORMONI ALIMENTARI , HRANĂ FOARTE HORMONIZATĂ, FOARTE CHIMIZATĂ!

CUM SCĂPĂM DE CELULITĂ?

CONSULTUL DERMATOLOGIC  – se stabilește tipul de celulită, gradul de celulită și pe cât este posibil, cauzele apariției acesteia.

TIPUL DE CELULITĂ

 • Celulita EDEMATOASĂ este o celulită care tremură când pășești, se unduiesc practic valurile acelea de grăsime când apeși pielea cu mâna. Este dată mai degrabă de probleme circulatorii decât de probleme de obezitate sau de modul de viață și este extrem de neplăcută pentru că, uneori, dacă este într-un grad foarte mare se vede chiar și prin haine.
 • Celulita FIBROASĂaspectul de coajă de portocală apare inițal doar în momentul în care strângi zona cu mâna, după care se vede, odată cu creșterea gravității ei, și în repaos. Este celulita genetică. Noi ne naștem cu niște cămăruțe, se numesc septuri fibroase, în care se acumulează grăsime și în momentul în care  cămăruțele acelea sunt umplute , ceea ce dă peste, așa ca la o brioșă, practic crează  aspectul de matlasare. Această celulită este o celulită relativ fixă. Apare devreme și se vede din ce în ce mai mult cu cât înaintezi în vârstă.
 • Celulita MIXTĂeste cea mai neplăcută dintre cele trei tipuri. Prezintă și elemente de celulită edematoasă și elemente de celulită fibroasă, este un fel de mixt între cele două.

GRADELE CELULITEI? SUNT 6 GRADE… DE LA CEL MAI UȘOR PÂNĂ LA CEL MAI GRAV

Când strângi foarte tare zona care te interesează și se vede ca o coajă de portocală – acesta este GRADUL 1.

La GRADUL 6, denivelările au câțiva centimetri. Se văd în orice poziție și în repaos. Între aceste 6 grade progresia  se face cu atât mai repede cu cât ai condiții favorizante pentru dezvoltarea ei.

TRATAMENTUL CELULITEI

Se face în funcție de tipul de celulită: edematoasă, fibroasă sau mixtă și de grosimea paniculului adipos, adică câtă grăsime este între piele și mușchi.

CRIOLIPOLIZA – DACĂ STRATUL DE GRĂSIME ESTE FOARTE GROS între fascia mușchiului și piele și dacă este pe o zonă mai mare, tot abdomenul, să spunem, atunci se recomandă acest procedeu.

Criolipoliza presupune înghețarea zonei, detașând-o de vase, de organe. Este un echipament medical serios. Coboară la minus 8 grade, nu ca device-urile cosmetice care răman la trei grade cu plus pentru că nu au un control suficient de bun. Sedința este foarte lungă, o zonă/70 de minute. 40 la sută din celulele grase din panicului respectiv explodează. De fapt, asta se întâmplă, li se sparge membrana celulară.

Cum scapi de celulita, Criolipoliza

Efectul apare după 6 săptămâni. De ce e bine că durează mai mult de o lună? Este bine pentru că nu avem nevoie de precauții. Nu apar efecte adverse, nu apar accidente!

INJECȚII DE LIPOLIZĂdacă este o zonă mai mică, cu injecțiile acestea, reușești să mături o parte din celulele grase. Pentru că un adipocit își poate mări de 100 de ori volumul.

Multă lume se prezintă cerând CRIOLIPOLIZĂ, pentru că au văzut în reviste, pentru că aud de la prietene, dar nu au această indicație de tratament. Deci, trebuie să lași medicul dermatolog să-ți propună schema de tratament.

DRENAJ LIMFATIC PENTRU CELULITA EDEMATOASĂ

HIDROTERAPIA este foarte important, mișcarea în apă plus consumul de lichide.

MASAJ DE DRENAJ LIMFATIC, dar masajul acela trebuie să fie fără ciupitură, fără vânătaie și trebuie să simți că-ți vine să urinezi la 20 de minute de când ai început masajul respectiv. Sau, dacă nu, există niște dispozitive speciale care arată ca niște tensiometre gigant și care ajută drenajul limfatic.

 • Masajul foarte dur agravează situația. Pe lângă faptul că pacientele devin dependente de genul acesta de terapie, pot apărea vinișoare sparte sau varice, mai ales, dacă se asociază nepotrivit pe celulită edematoasă.
 • La fel și produsele termoactive care se folosesc: împachetări la cald, creme, fiole termoactive…. Nu faceți asta fără indicație medicală. Nu sunt potrivite pentru toate tipurile de celulită. În tipul 2 de celulită, cea fibroasă, există indicație de căldură locală.

ECHIPAMENTUL CARE ESTE STANDARDUL DE AUR ÎN TRATAREA CELULITEI

VELASHAPE 3 – este un aparat care combină 4 tipuri de tratament într-unul singur

 •  MASAJ – desface din septurile fibroase și care produce drenaj limfatic
 •  INFRAROȘU – produce o activare a metabolismului local, hrănește pielea, scade din grupul de celule grase,
 • RADIOFRECVENȚA – la rândul ei are două roluri. Primul – rolul de netezire și de stimulare a colagenului, pielea stă mai întinsă. Al doilea – spargerea acestor cămăruțe de grăsime.

În funcție de tipul de celulită se fac și tratamente combinate!

Dacă este edematoasă, de exemplu, putem combina DRENAJUL LIMFATIC cu VELASHAPE 3, sau inclusiv VELASHAPE-UL are mai multe tipuri de programe.  Programul ales face o mare diferență la capiltolul rezultate.

MARE ATENȚIE!!!

Există foarte multe device-uri care imită tratamente de același tip de aparat: unele sunt mai vechi, altele sunt mai noi, de aici și diferențele de preț.

Ca să vă dau un exemplu, device-ul cosmetic necesită o ședință la două trei zile, pe când device-ul medical necesită o ședință la două săptămâni. Deci, nu faceți economie la bani. Întreținerea, la device-ul medical se face la o lună, la două luni. La cel cosmetic, mult mai des!

PREȚURI

VELASHAPE – 150 de euro/ȘEDINȚA. Există pachete de abonament, al doilea abonament este la jumătate de preț

CRIOLIPOLIZA – 100 de euro/ȘEDINȚA SAU 4 ȘEDINȚE/350 DE EURO

2 Comments
 • Dana
  Posted at 15:23h, 16 July Reply

  Eu am inceput sa iau cellinea. Sper sa imi fie de folos si sa mai scap de celulita.

Post A Comment