Cum am scăpat de petele pigmentare!

Lorena Burlacu si Viviana Iordache

Cum am scăpat de petele pigmentare!

Am ales să scriu despre petele pigmentare pentru că problema asta m-a sâcâit ani de zile. Ca femeie, mi se pare că ești condamnată să umbli cu fondul de ten după tine sau cu ochelarii aceia mari care să-ți acopere toată fața. Când ai pete pigmentare și vrei să ieși nemachiată din casă, te uiți în oglindă și parcă nu-ți prea vine să te expui așa “desenată”, chiar dacă nu ai alte probleme cu tenul. Sunt inestetice! Dacă le ai în jurul ochilor parcă îți accentuează și mai tare cearcănele, iar partea cea mai incomodă e atunci când ești întrebată de fiecare dată: “Ce ai pe față?”… Am pete de la soare, ce să am! Înainte să ajung la dermatolog am încercat tot felul de creme, de seruri, de măști cu rol de depigmentare. Să spunem că unele au avut cât de cât efect, la modul că pata se decolora puțin și nu mai era atât de evidentă. Asta în sezonul rece! Primăvara și pe timp de vară, calvar! Maroniul acela deschis se închide la culoare, petele se extind, mai apare una pe frunte, mai una sub ochi, se mai pigmenează și zona de deasupra buzelor și tot așa. Prima ședință de depigmentare mi-a facut-o Viviana în urmă cu 3 ani. Au urmat alte două și acum pot să spun că-mi scot la plimbare pistruii fără să mai am vreun complex.

Partea neplăcută este că de petele pigmentare nu scapi, ele dispar și reapar. Trebuie să le ții sub control din mai multe puncte de vedere. Primul: protecția. În permanență când e soare afară trebui să folosiți creme cu  SPF 50. Eu am ajuns să le folosesc și pe timp de iarnă ca nu cumva să… Apoi, mersul la dermatolog și stabilizarea petelor prin diverse metode, în funcție de fiecare persoană. Degeaba căutați pe net tot felul de creme minune, unele conțin substanțe toxice care îți fac mai mult rău. Și eu am încercat ani de zile. Până nu mi-am facut analizelele și n-am mers la medic, m-am luptat cu morile de vânt. Ce reparăm în câteva luni se distrugea primavara în două, trei săptămâni.

Acum, fața mea arată destul de bine. În schimb, soarele din vara asta mi-a lăsat o amintire maronie pe tâmpla stângă, deși am fost destul de atentă la capitolul protecție.  Petele de sub ochi au fost cele mai accentuate, se mai văd foarte puțin, cu o ședință, două de laser sper să dispară definitiv. În filmulețul de mai jos, Dr. Viviana Iordache, medic dermatolog, vă explică pe larg procedura cu  laserul, vorbește și despre cauzele hiperpigmentării, plus sfaturi legate de protecție!Viviana, tu știi, dar vreau să-ți spun și aici că te iubesc din tot sufletul că m-ai scăpat de problema asta! Da, aparent sunt inofensive, dar n-ai cum să te simți bine în pielea ta atunci când ai fața pătată. Am citit pe forumuri și mii de femei sunt complexate de problema asta!

Sper să vă folosească informațiile. Aștept întrebări dacă a rămas ceva nelămurit! Vă las aici o listă de prețuri în cazul în care vă tentează ședințele de depigmentare cu laserul!

Consultație – 150 de lei

3 euro/spot – numărul spoturilor depinde de suprafața care trebuie depigmentată

2 Comments
 • Aboud Anca
  Posted at 17:17h, 15 January Reply

  Pot face si copii un astfel de tratament pt depigmentare??

  • Lorena Burlacu
   Posted at 14:51h, 16 January Reply

   Promit să intreb și revin cu răspunsul! 🙂

Post A Comment