CU SINCERITATE, DESPRE INFIDELITATE…

Despre infidelitate

CU SINCERITATE, DESPRE INFIDELITATE…

Acum să vă văd, doamnelor, domnilor! Cu sinceritate, despre infidelitate…
Subiect tabu în urmă cu ceva ani, subiectul zilei în era inimioarelor și-a like-urilor pe facebook. Infidelitatea destramă familii, îți calcă self esteem-ul în picioare, îți arată drumul spre depresie, te izolează! E un chin și pentru minte și pentru suflet. Nu contează că ești femeie sau bărbat. Chinurile… de după sunt la fel, oricât de puțin îți pasă de partener. Este o chestie de orgoliu până la urmă, dincolo de orice… Te-a mințit, te-a înșelat și nu înțelegi de ce!
Ei bine, domnilor, și femeile înșală cam din aceleași motive ca și voi, cu câteva diferențe. Da, și ele au nevoi emoționale, sexuale, psihologice nesatisfăcute în cuplu. Da, și ele se plictisesc, și ele au curiozitățile lor, și ele se plâng de felul în care voi știți să FIȚI sau NU bărbați într-o relație. Și voi vă îngrășați, și voi slăbiți, și voi sunteți plictisitori, sunteți geloși, indiferenți, cicălitori, necomunicativi… Și voi aveți toate “calitățile“astea, pe care, de obicei, ni le puneți nouă în spate. Deci, nu înțeleg de unde mentalitatea asta că bărbatul are voie să calce strâmb din când în când. La fel și partea cu victimizarea: din cauza ei, ea m-a făcut să o înșel. Zău, așa!? Voi chiar nu vreți, vă e groază când trebuie să vă gândiți să înșelați.
Psihologii spun așa: femeile înșeală cam la fel de mult ca și bărbații, dar aventurile lor sunt mai periculoase… De ce? Pentru că, de obicei, femeile se atașează de noul partener. Bărbații sunt interesți mai mult de partea sexuală.

DE CE ÎNȘALĂ FEMEILE? PRINCIPALELE 5 MOTIVE

1. LIPSA DE ATENȚIE, FELUL ÎN CARE SUNT TRATATE , DEZINTERESUL BĂRBATULUI
Nu insist, știți despre ce e vorba. Femeile înșală în primul rând când sunt nefericite, iar voi sunteți conștienți de asta, păcat că nu vă pasă. Da, și noi suntem ciudate, rele, posesive, cicălitoare, mofturoase, dar și voi le aveți pe ale vostre… Nu știți să comunicați, sunteți obosiți fizic, emoțional, uitați să fiți bărbați după ce ne-ați pus inelul pe deget. Nu generalizăm, sunt și excepții.
2. DIN RĂZBUNARE
M-ai înșelat, te înșel. Ce poate să fie mai echitabil pe lumea asta? Dulcea răzbunare… Un schimb de experiențe care, după părerea mea, distruge cuplul din temelii. Poate că te simți mai puțin șifonată, dar depinde de fiecare în parte. Sunt femei care nu vor să plătească cu aceeași monedă.
Dacă el o înșeală, soția poate să nici nu vrea să se culce cu altcineva, dar crede că e singura cale prin care îl va face să simtă o durere similară cu cea pe care i-a cauzat-o ei“. Kelly Wallace, psiholog
Personal, mi-aș lua bagajele și-aș pleca… prin viață.  Fără regrete, fără întrebări. Nu cred în bărbatul care înșeală o singură dată, la fel cum nu cred că răzbunarea e soluția atunci când ești înșelată.
3.CÂND NU MAI SUNT APRECIATE DE PARTENERI
Când aștepți cu lunile un compliment, o îmbrățișare îmbrățișare sinceră, un mesaj… un semn că se bucură de tine și nu vine, e clar că urmează MAREA EVADARE. Ce să facem? Așa funcționăm… pe bază de iubire, de apreciere, de respect. La rândul vostru și voi cereți asta de la noi, nu?
4.  CÂND NU MAI IUBESC
Da, se poate întâmpla și asta! Deși femeile sunt, de obicei, cele care trag mai mult pentru echilibrul relației, dragostea n-o garantează nimeni. Când… se golește sufletul, se golește. Și femeile pleacă din relații… cu altul de mână! Aici nu prea sunt lucruri de explicat.
5. FEMEILE FOLOSESC INFIDELITATEA CA SĂ SCAPE DINTR-O RELAȚIE DE LUNGĂ DURATĂ
“Există femei extrem de nefericite în căsnicie, în special mame căsătorite, care s-ar simți prea vinovate dacă ar fi ele cele care ar spune: dragul meu, nu mai pot sta cu tine.” Kelly Wallace, psiholog
“În plus, o relație extraconjugală le dă femeilor siguranța că nu vor fi singure după destramarea casniciei lor. Femeia intră într-o aventură pentru a avea stabilitate în cazul în care căsnicia ei se va destrăma. E etapa urmatoare pentru ea.Gail Saltz, psiholog

DE CE ÎNȘALĂ BĂRBAȚII? PRINCIPALELE 6 MOTIVE

1.”BĂRBAȚII ÎNȘALĂ, CHIAR DACĂ ÎȘI IUBESC PARTENERELE.”
Asta spun toți psihologii, asta arată toate studiile, asta spun și foarte mulți dintre bărbații care înșeală: îmi iubesc partenera, dar am vrut să încerc ceva nou, eram curios… m-am lăsat dus de val, a fost o aventură, etc… Dragii de voi, și iubiți, și înșelați, vă întoarceți și relaxați acasă, mergeți și la job și la bere…  E bine că sunteți împăcați cu voi, ce să zic, dar IUBIRE și INFIDELITATE în același timp nu prea se poate. Aaaa, că ești atașat de ea, că e obișnuință, că e ce vreți voi să fie, se poate, dar iubire NU E dacă ajungi în brațele alteia. Nu cred în vorba aceea: bărbatul nu înșeală cu inima. Adică… asta e mai puțin grav, sau cum?

Bărbații înșală când se află într-o etapă de tovărășie a relației, când femeile își fac propriile tabieturi și cuplul intră în rutină. Rutina îi împinge spre o aventură, nu lipsa de iubire.Andra Bosh, psiholog

2. 56%DINTRE BĂRBAȚII CARE ÎNȘEALĂ SPUN CĂ AU O RELAȚIE FERICITĂ, că se simt bine cu partenerele lor!Iertați-mă, poate mi se trage de la șuvițele blonde, dar serios că nu înțeleg. Nici partea cu iubitul și înșelatul, nici legătura dintre relația fericită de acasă și patul alteia… Să intervină un domn să ne explice, zic…

3. BĂRBAȚII SE PLICTISESC. ÎNȘALĂ DIN CURIOZITATEDorinţa bărbaţilor de ajunge în patul altei femei pare că este ceva genetic. Pentru foarte mulți dintre ei numărul femeilor cu care au avut o relaţie nu este atât de important, dar curiozitatea, ideea de nou, de flirt… îi face să intre într-o relaţie fără să se gândească la consecinţe. Și pentru bărbați și pentru femei, parte din satisfacție vine și din experimentarea noului.

Unul dintre motivele principale pentru care un procent de 99% dintre bărbați înșală, este pentru simplul fapt că se plictisesc. Tot ce trebuie să facă femeia este sa vină cu puțină energie și să elimine monotonia din monogamie” – Steve Santagati, autorul cărții “The Manual: A True Bad Boy Explains How Men Think, Date and Mate”

4.PENTRU A-ȘI ÎMBUNĂTĂȚI EGO-UL, CAUTĂ VALIDARELipsa de încredere în sine îi face pe bărbați să caute confirmări în afara relației. Cu o parteneră nouă bărbatul simte că-și recâștigă masculinitatea, puterea…

5. OPORTUNISMUL
N-au vrut, nu și-au planificat nimic, dar s-a întâmplat. Să le spunem că și nouă ni se poate întâmpla același lucru?

6.CÂND NU MAI E MULȚUMIT ÎN RELAȚIE . Iar cel mai adesea amanta este o colegă de serviciu. Studiile arată că 40% dintre bărbaţi îşi înşală partenera cu o colegă de la job.

Las lista deschisă pentru că fiecare își are experiențele lui.  De ce înșeală bărbații, de ce înșeală femeile?

No Comments

Post A Comment