CELE 7 LEGI ALE IUBIRII

Legile iubirii

CELE 7 LEGI ALE IUBIRII

Puteți să spuneți orice, dar spiritualitatea e noul trend. Și cred că, nefericirea asta generală, de care ne plângem în fiecare zi ne-a adus aici. Nu prea mai știm cine suntem, ce ne face fericiți, nu știm să iubim, să prețuim, să dăruim. Nu mai facem diferența între ce e FAKE și ce e AUTENTIC. Vrem și bani, vrem și familii, vrem și libertate, vrem și case și funcții și de toate… Dar trăim superficial, umblăm cu măștile în buzunar, cât să mai fentăm o zi, o lună, un an.

Pare că avem totul, dar când ne dăm seama că nu avem de fapt nimic, ne întoacem la spiritualitate, căutăm răspunsuri…

Deepak Chopra este lider spiritual pentru milioane de oameni din toată lumea. E unul dintre cei mai bine plătiți scriitori de pe glob. E incredibil cât de multe persoane îl urmăresc, îi citesc cărțile și-și setează viața după regulile lui Chopra. Astăzi, despre iubire! Poate reparăm în noi ceva…

LEGEA ATRACȚIEI 

Ca să cunoști iubirea trebuie să fii autentic. Autenticitatea este primul pas către atracție , conform primei legi spirituale a iubirii. A fi tu însuți, fără măști, fără adaosuri și tertipuri, te face să fii atractiv în ochii celuilalt. Atunci când ești tu însuți, atunci când ești sincer și te simți confortabil cu acest lucru atragi iubirea. De ce? Pentru că naturalețea determină o persoană să fie percepută drept atractivă este de părere D. Cophra.  În fiecare dintre noi există, limitarea și infinitul, adevărul și iluzia, păcătosul și sfântul și în fiecare moment alegem să exprimăm ceva.

LEGEA ORBIRII (STADIUL DRAGOSTEI NEBUNE)

Suntem mai mult decât un corp care simte atracția de a atinge alt corp. Când atracția dintre două persoane este foarte puternică, când suntem mai mult decât corpuri, atunci interacționăm la un alt nivel, un nivel mult mai profund. Oamenii au abilitatea de a experimenta iubirea la un alt nivel. Avem însă nevoie de o altă persoană care să declanșeze aceste trăiri. De aceea atunci când suntem în acest stadiu, vedem brusc lumea din jur cu alți ochi și totul ni se pare a avea un farmec de nedescris.

LEGEA COMUNIUNII

Iei de la celălalt ceea ce nu ai putut obține niciodată singur. Oferi ceea ce nu știai că poți oferi vreodată. Această etapă a iubirii este profundă, este greu de atins și de menținut. Comuniunea este contactul sufletului cu un alt suflet. Este premisa pe care se clădește de fapt încrederea în celălalt. Este una dintre cele mai grele etape. Împărtășindu-te cu totul unei alte persoane riști să fii vulnerabil. Cine vrea în ziua de astăzi să fie vulnerabil?

LEGEA INTIMITĂȚII

Presupune a te dărui pe tine fără niciun fel de mască. Ca ființe umane suntem alcătuiți din carne și spirit. În etapa intimității carnea se contopește cu carnea iar spiritul fuzionează cu spiritul. Fizicul se unește cu fizicul, sufletul cu sufletul. În această etapă energia sexuală și energia spirituală fuzionează într-o singură energie. Prin intimitate împărtășim din noi înșine celuilalt. Poate tocmai de aceea adevărata intimitate este atât de înfricoșătoare pentru o bună parte dintre oameni. Nu putem camufla niciun sentiment de dubiu sau de securitate.

LEGEA ABANDONĂRII ȘI A NON-ATAȘAMENTULUI

Te pierzi în celălalt pentru a te regăsi apoi. A te abandona în celălalt, spune Chopra, este calea cea mai bună să-ți găsești adevăratul eu, să renunți la egoul care simte nevoia de separare. În această etapă renunțăm la atașament. Atașamentul înseamnă dependență, înseamnă pretenții, înseamnă sclavie, înseamnă control, manipulare. IUBIREA ESTE LIBERTATE, ESTE NON-ATAȘAMENT. Iubirea nu înseamnă nevoia să controlezi persoana iubită, să o seduci, să insiști, să forțezi, să dai… ca să primești!

LEGEA PASIUNII

Iubind, trăiești pentru că iubirea este viață… Pasiunea pentru viață și pasiunea pentru iubire sunt același lucru. Viața, în esența sa este iubire.

LEGEA EXTAZULUI

Din această stare venim și aici trebuie să ne întoarcem. Iar extazul este ultima etapă a iubirii. Înseamnă depășirea limitelor și atingerea unui punct înalt, cel al transformării spirituale. Cum? Traversând toate etapele iubirii. Aici ajunge iubirea să fie completă!

No Comments

Post A Comment