Ce semnificație are numele tău

Ce semnifica numele tau

Ce semnificație are numele tău

M-a întrebat cineva aseară dacă știu ce semnifică numele meu, ce etimologie are… și habar n-am avut. Search repede pe google. LORENA – cea care poarta lauri. Lorena este o persoană fragilă, hiperemotivă, visătoare, intuitivă, dotată cu o imaginație debordantă. Lorena iubește aventura, necunoscutul, schimbarea, noutatea, îi place să socializeze. Îi place să călătorească și să cunoască lumea. În iubire, are nevoie de pasiune, nu este facută pentru o relație tradițională. Interesant! Se potrivește în mare parte, deși nu-s eu cel mai mare fan al interpretărilor etimologice sau al zodiacului.

Și dacă tot m-am pus pe căutări, să vă lămuresc și pe voi. Am căutat etimologia celor mai des întâlnite nume de la noi.

IONELA – a avea milă, a face o favoare.Voluntară, eficientă, antreprenoare, activă și curajoasă, Ionela are o personalitate puternică, îi place să dea ordine și să conducă. Îi place să strălucească și să impresioneze, să atragă atenția asupra sa. 

RĂZVAN – aducător de vești bune. Sunt persoane care au tendința de a se autodepăși, care își doresc să atingă perfecțiunea. Este un cuceritor, un seducător, o persoană pe care dificultatea o stimulează. Sunt rareori multumiți de rezultatele eforturilor lor și consideră că întotdeauna este loc de mai bine.

ȘERBAN – cel care aparține lui Dumnezeu. Rezervat și distant în mod obișnuit, Șerban lasă impresia unei persoane cu nasul pe sus. În realitate, este vorba despre o anumită timiditate pe care încearcă să o mascheze cu ajutorul unei răceli aparente. Puterea îl atrage în mod special. Șerban este, înainte de toate, autoritar și tiranic. Este un bărbat mereu grăbit căruia nu îi place să își piardă timpul inutil.

BOGDAN- dăruit de Dumnezeu. Bogdan este un bărbat secretos, rezervat și introvertit care are tendința să se apere de lumea exterioară pe care o consideră crudă. Bogdan este o persoană căreia îi place singurătatea, cerebrală, neliniștită și animată de o anumită neîncredere instinctivă. Pe plan sentimental, este un bărbat fidel, afectuos însa îi este destul de greu să își exprime sentimentele față de persoana iubită. Lui Bogdan îi place liniștea, simplitatea și lucrurile naturale.

IULIAN – luminos, izvor al fericirii. Energic și viril, curajos și luptător, Iulian visează să dea ordine și să conducă. Are simțul afacerilor și este o persoană cu picioarele pe pământ. Strict, autoritar, direct și cinstit, Iulian detestă minciuna și flateria. Crizele sale de furie sunt frecvente, violente uneori. Principalul său obiectiv este obținerea puterii. Iulian nu prea suportă autoritatea celorlalți. Este încăpățânat și îi este greu să recunoască că a greșit.

ȘTEFAN – cunună, ghirlandă, coroană. O mână de fier într-o mănușă de mătase…așa l-am putea caracteriza pe Stefan în câteva cuvinte. Adaptabil și maleabil în aparență, Ștefan știe să își impună ideile cu blandețe și cu fermitate totodată. De obicei, Ștefan este stimulat de dificultate. Posedă un acut simt al justiției și are reacții violente în unele situații, când ceva nu îi convine.

ELENA – lumină, strălucitoare, rază a soarelui. Elena pare o femeie inaccesibilă. Să fie datorită mândriei sale naturale sau din cauza firii sale rezervate? Nu contează, Elena nu lasă pe nimeni indiferent. In unele situații, Elena se dovedește a fi destul de derutantă și insesizabilă: comunică puțin sau deloc, vrea ca ceilalți să ghicească ce i se întamplă și este dezamgită când nu este înțeleasă. Elena este o persoană determinată, cu o voință puternică.

RADU – bucurie, bucuros, origine slavă. Persoana care poartă acest nume are o personalitate complexă, iar una dintre trăsăturile sale de caracter este dorința de a-și impune punctul de vedere.

ALEXANDRA – apărătoarea, protectoarea umanității (greacă). Alexandra este o femeie de caracter, are o personalitate puternică, este o persoană ambițioasă, curajoasă, nerăbdătoare, autoritară chiar. În mitologia greacă, Alexandra era porecla zeiței Hera, protectoarea căsniciilor, regina oamenilor și a zeilor.

ANTONIA – neprețuit, frumos, demn de laudă. Antonia este o femeie cu un caracter puternic. Asemeni reprezentanților sexului masculin, Antonia este ambițioasă, curajoasă, nerăbdătoare și autoritară. Antonia este o persoană sensibilă însă ascunde acest lucru.

RALUCA – glorie, frumusețe, sărbătoare. Se arată selectivă în alegerile pe care le face, este o femeie enigmatică și misterioasă sau cel puțin așa pare la prima vedere. Raluca nu reușește să se adapteze de fiecare dată, este neliniștită, anxioasă, are tendința să își pună o mulțime de întrebări, să își complice singură și inutil existența.

MARIA – picatură, mare. Aceasta femeie enigmatică este afectuoasă chiar dacă câteodată nu găsește cuvintele potrivite pentru a se exprima. Cu toate acestea, emoțiile, sentimentele și comunicarea sunt importante pentru ea. Maria este când cerebrală, introspectivă și intelectuală, cand activă și energică.

MIHAI – cine este ca Dumnezeu? Mihai este un personaj aparte, straniu, din cauza faptului că este prins la mijloc între două tendințe opuse. Prima este o natura fizică, aventuroasă, excesivă care refuză constrângerile… a doua este o natură cerebrală, introspectivă, neliniștită, rezervată.

CLAUDIU – olog, șchiop. Claudiu este o fire deschisă, sociabilă, ospitalieră și entuziastă în general. Reușește să se impună de cele mai multe ori datorită personalității sale puternice, inteligenței și rapiditătii sale. Din punct de vedere sentimental Claudiu este extrem de exigent, este în căutarea perfecțiunii, riscând astfel să nu își găsească niciodată partenera ideală.

MARIUS – războinic, masculMarius este un băiat tandru și simpatic. Știe să se facă plăcut, este serviabil. Îi place să seducă și nu prea rezistă tentațiilor de tot felul. Uneori, chiar dacă își stabilește un set de rezoluții la fiecare început de an, nu le urmează.

ALIN – prețios, nobil. Energic și viril, Alin dă impresia de forță, încredere în sine și un anume magnetism. Are un spirit inovator și este convins că este capabil să schimbe lumea. Este extrem de atașat de bunurile materiale și este departe de a fi dezinteresat de sfera financiară.

SIMONA – a auzi, a asculta. Numele de fată Simona este forma feminină a numelui Simon. Simon este și numele celui care a dus crucea lui Iisus. De asemenea, Simon este și unul dintre cei 12 Apostoli ai lui Iisus, numit apoi Petru, și frate al lui Andrei.

ANDREEA – energică, curajoasă. Andreea este o personalitate complexă, ambiguă chiar, datorită celor două naturi antagoniste ale sale care se înfruntă pe tot parcursul vieții: o latură masculină, activă, voluntară și autoritară, independentă și egoistă, având tendința să domine totul și să ocupe primul loc în orice situație… și o latură feminină, pasivă, timidă, dependentă și afectivă, altruistă căreia îi place să își ajute semenii.

PATRICK – nobil, aristocrat. Atrage succesul în viață! Băiețeii care poartă acest nume sunt firi sensibile, inteligente și curioase. Surprind adesea prin replici mature și bine gândite pe care nici adulții nu le-ar putea da. Pe măsură ce cresc reușesc să înțeleagă viața mai bine decât alții, ceea ce le aduce capacitatea de a reuși oriunde.

SONIA – întelepciune. Sonia este o femeie originală și cerebrală, o femeie ce înclină spre intelectualitate. Este curioasă și critică, posedă un spirit analitic și are perioade în care se lasă dominată de scepticism. Sonia este mereu în mișcare, mereu grăbită, ritmul sau de viața este unul alert. Soniei îi place să se distreze, să râdă, să profite de plăcerile oferite de această lume. Există în ea un amestec de introversiune și extroversiune, o latură serioasă și profundă și o latură ludică.

Sursa:www.semnificatia-numelui.net

2 Comments
  • Adriana M.
    Posted at 21:00h, 20 January Reply

    Nimic despre Adriana?!?!

  • Costin
    Posted at 11:58h, 05 December Reply

    Dar Costin ce semnifica

Post A Comment