CÂND PARTENERUL E INDISPONIBIL SENTIMENTAL

Relatia de cuplu cu un partener indisponibil emotional

CÂND PARTENERUL E INDISPONIBIL SENTIMENTAL

Știți povestea aceea a dresorului aruncat în cușca tigrului. Deși, ai la brâu pistolul cu gloanțe oarbe sau bățul în mână, te adaptezi. Tu ești dresor, dar animalul stabilește care sunt regulile jocului. Tu cu strategiile, cu dragostea, el cu autoritatea, cu toanele. Să te ferească Dumneezeu să-ți simtă slăbiciunile că ești “mâncat”. Nu știi niciodată dacă te poți baza pe el, dacă s-a stabilit vreo legătură între voi… sau nu. Cam asta-i povestea și cu partenerul indisponibil sentimental!

CUM RECUNOȘTI UN PARTENER INDISPONIBIL SENTIMENTAL

Îl recunoști după mască. Nu știi niciodată ce simte, ce gândește, ce vrea, ce nu vrea. Nu poți să-l citești, nu poți să-l descoperi oricât ai încerca. E rece, e distant, te derutează! Psihologii spun că e de fapt o metodă de apărare , de protecție.

Sunt indisponibili fizic. Pentru că nu se atașează emoțional, nu-și fac timp aproape niciodată pentru celălalt. Răspund când vor și dacă vor la telefoane și mesaje. La fel și cu întâlnirile…

CAUZELE INDISPONIBILITĂȚII SENTIMENTALE

  • SURPRIZĂ!! N-ați crede, dar cei mai mulți indisponibili sentimental SUNT ÎNTR-O RELAȚIE sau chiar căsătoriți. Au alte obligații, chiar dacă aparent e interesat/ă de tine. Nici nu contează că e o relație veche, că e una care nu funcționează… mai există cineva în viața lor și punct. Iar împarțitul acesta între două sau mai multe persoane se traduce prin SUPERFICIALITATE, INDIFERENȚĂ.
  • RĂNI NEVINDECATE – Sub masca indiferenței se poate ascunde suferință. O iubire care s-a terminat prost, o căsnicie care n-a funcționat, au fost trădați, etc… De obice aceste persoane refuză să se implice într-o altă relație. Nu au încredere în oameni, nu vor să se lase descoperiți. Le e teamă că experiențele din trecut se vor repeta.
  • CONFORT, TABIETURI, EGOCENTRISM – Încă nu e dispus/ă să împartă. Ideea de a renunța la viața lui/a ei  nu e deloc confortabilă. Ține de comoditate, de viziune, de asumare a responsabilităților. Întotdeauna e mai ușor să ai grijă de unul decât de doi.
  • TEAMA DE CĂSNICIE, DE IMPLICARE – Spune-i indisponibilului sentimental de căsnicie și nu cred că o să-l mai vezi vreodată. Ca și societate suntem încă la nivelul la care vedem căsătoria ca pe o închisoare. Ți-ai pus inelul pe deget, gata. Adio, libertate, adio independență, adio viață. Aici mai avem de lucrat. Casnicia înseamnă  viață de cuplu, dar și vieți separate ca indivizi.

Acum să vă văd! Cine-i dispus să se sacrifice, să-i transforme pe indisponibili în disponilibi?

Nu spun că nu existe șanse să-l/s-o domesticești, dar mi se pare o încercare foarte grea și foarte frustrantă pentru cel care intră în joc cu gândul să construiască ceva cu o jumătate indisponibilă sentimental.

Eu am pregatiti conversii de zilele trecute! Am fugit….

No Comments

Post A Comment