5 REGULI DE ÎNGRIJIRE A TENULUI PE TIMP DE VARĂ

Cum iti ingrijesti tenul vara

5 REGULI DE ÎNGRIJIRE A TENULUI PE TIMP DE VARĂ

Vara… mi se pare cel mai complicat să am grijă de tenul meu. Machiaj, soare, creme de protecție, pete pigmentare, demachiere, etc. Cum și în ce fel trebuie să procedăm ne explică Viviana Iordache, medic dermatolog!

Pielea îmbătrânește din două motive. Primul, cel genetic: unele femei îmbătrânesc mai repede, altele au mai mult noroc. Al doilea, expunerea la ultraviolete, celebra fotoîmbătrânire. – Viviana Iordache, medic dermatolog

La cât de arse sunt unele doamne și domnișoare fie iarnă, fie vară, mi-e foarte greu să cred că generația noastră se mai gândește aspectul ăsta. Ce strică soarele în timp, repară acidul hialuronic și botoxul. Totuși, doamnelor, prevenția e cheia.

5 REGULI DE ÎNGRIJIRE A TENULUI PE TIMP DE VARĂ

1. FOTOPROTECȚIE

  • În sezonul de vară este foarte bine să facem FOTOPROTECȚIE FIZICĂ, adică trebuie să ne ferim de soare. Să stăm sub umbrelă la plajă, să purtăm pălării de soare, să ne ferim pe cât posibil de ultraviolete.
  • FOTOPROTECȚIE CHIMICĂ: cea cu cremele ecran. Cremele ecran trebuie alesecu grijă. E important să  ținem cont că indicele de pe cutie se înmulțește cu fototipul. De exemplu,  o persoană blondă, cu ochii albaștri are fototip 2, deci, dacă-și ia o cremă cu factor de protecție 50, are 100 de minute de fotoprotecție. O persoană brunetă, cu păr castaniu și ochii căprui, are fototip 3, deci…150 de minute.

2. DIETA CORESPUNZĂTOARE DE VARĂ

Trebuie neapărat să cuprindă morcovi și afine. Betacarotenul îți face un pigment bun și astfel ești fotoprotejat intern. Avem nevoie și de vitamina C. Vitamina C înseamnă fie un fruct citric sau patru pumni de frunze verzi.

3. VITAMINIZARE EXTERNĂ

Trebuie să se facă cu mare grijă pentru că vitaminizarea la rândul ei e fotosensibilizantă, adică trebuie să folosești vitaminele seara, dar a doua zi nu mergi la plajă, la munte, la soare pentru că există riscul de pigmentare.

Poți să-ți faci măști cu vitamina C, există seruri cu vitamina C, există fiole cu vitamina C. În clinicile medicale se face mezoterapia cu Vitamina C, fie fără ac, fie cu rolă, fie injectare. Poți să le faci și pe timp de vară, dar trebuie să respecți niște pași recomandați de medic.

4. STAREA HORMONALĂ

Atenție la vârstă! Dacă suntem niște persoane la pubertate, dacă avem acnee, situația se schimbă, produsele pe care le folosești sunt diferite. E nevoie de consult dermatologic.

Dacă vorbim despre persoanele la premenopauză sau menopauză, colagenul peste vară se va degrada mai repede decât în anotimpul rece. Este bine să folosim produse cu estrogeni la indicația medicului dermatolog.

5. HIDRATAREA

Hidratarea internă nu presupune numai apă. Deși apa este esențială, trebuie să depășim 2 litri pe zi, chiar spre trei, avem nevoie de și Omega 3. Adică, pește gras: ton, somon, macrou sau Omega 3 de la Plafar.

Cremele trebuie să fie mult mai permeabile, să nu facă peliculă pe față. Vara nu trebuie să folosim creme cu colagen, acid hialuronic sau creme foarte grase.

Dacă avem pielea mai uscată e bine să folosim creme, dar trebuie să cerem instrucțiuni. Pentru cei cu un ten mai acneic, atenție la combinația: acnee-cremă, fond de ten, temperaturi ridicate.

 

No Comments

Post A Comment